• Nieuw asfalt op de Groeneweg/Blauwesteenweg in Westmaas/Mijnsheerenland

  Op maandag 19 augustus start aannemingsbedrijf KWS Infra bv uit Zwijndrecht in opdracht van waterschap Hollandse Delta met asfalteren. De asfaltverharding van de Groeneweg in Westmaas en de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland zal deels worden vervangen. Tegelijkertijd zal nieuwe belijning worden aangebracht.

 • Bovenweg Strijen nu fietspad

  Voortaan zijn alleen (brom)fietsers en wandelaars welkom op de Bovenweg in Strijen. Vandaag is de weg officieel een fietspad geworden. Voor bestemmingsverkeer geldt een uitzondering. Dat mag nog gebruik maken van de Bovenweg via de toegang aan de Oudendijk.

 • Nieuwe website

  De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan een nieuwe website. Een duidelijke en aansprekende website waarop u als bezoeker makkelijker informatie vindt.

 • Dode vissen en onweer

  Afgelopen weekend ontving het waterschap meldingen van dode vissen in met name Poortugaal, Rhoon, Brielle, Nissewaard en Zuid-Beijerland. Daar waar dode vissen in sloten van het waterschap liggen worden ze zo snel mogelijk verwijderd.

 • Collegebesluiten 23 juli 2019

  Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta. Het college van D&H is belast met de dagelijkse aangelegenheden, de voorbereiding van de Verenigde Vergadering (VV, algemeen bestuur) en de uitvoering van de besluiten van de VV.

 • Projectplan Ontwikkelplan Bernisse ter inzage

  Het projectplan (vergunning) Ontwikkelplan Bernisse ligt tot 2 september ter inzage.

 • Hagelbui bezorgt waterschap handenvol werk op Flakkee

  Afgelopen zaterdag trok een kort, maar hevige noodweer over onze regio. De onweersbui ging gepaard met harde windstoten en hagelstenen. De bomen aan de Zuiderlandsezeedijk bij Oude-Tonge zijn het hardst getroffen door de wind en door de bliksem. Het waterschap heeft daarom de Zuiderlandsezeedijk tot en met volgende week afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via borden.  

 • Aanvoer zoet water Rozenburg hersteld

  De aanvoer van zoet water naar de singels in Rozenburg is hersteld. Evides Waterbedrijf heeft de persleiding volgens plan gerepareerd.

 • Waterschap Hollandse Delta maakt forse inhaalslag

  Door strakke financiële sturing in het verleden is een achterstand ontstaan in het beheer en onderhoud van de bezittingen en installaties van waterschap Hollandse Delta. Om dit weer op orde te brengen is een flinke inhaalslag nodig. Daarom wil het waterschap fors investeren in veilige en betrouwbare installaties en bezittingen.

 • Noodpomp geplaatst in Piershil

  Het is de afgelopen tijd lang droog geweest. Daardoor is het waterpeil op sommige plaatsen gezakt. In Piershil is daarom een extra pomp neergezet.

 • Bijdrage voor de Natte Krat

  De Natte Krat, een initiatief van Klusbedrijf 2RH, heeft van waterschap Hollandse Delta een financiële bijdrage gekregen in het kader van de stimuleringsregeling klimaatadaptatie. Via deze regeling kunnen bedrijven en particulieren subsidie aanvragen voor klimaatgerichte toepassingen. De natte krat is een plantenbak die regenwater buffert. De Natte Krat heeft een opvangcapaciteit van 400 tot 500 liter en wordt direct aan de regenpijp aangesloten. Daarmee heeft de beplanting voldoende water voor vier droge weken.

 • Lager waterpeil in Rozenburg

  Vandaag is de toevoer van zoet water naar de singels in Rozenburg gestopt. Normaal gesproken worden de singels op het eiland Rozenburg gevoed door water uit het Brielse Meer. Dit wordt aangevoerd met een persleiding. In deze persleiding zit een scheur, waardoor er geen water meer aangevoerd wordt.

 • Start baggeren in landelijk gebied

  Vanaf 15 juli starten de aannemers, namens waterschap Hollandse Delta, met het baggeren van de sloten in landelijk gebied. Het gaat om 11 gebieden in Dordrecht, Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, IJsselmonde en Voorne-Putten.

 • Collegebesluiten 9 juli 2019

  Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta. Het college van D&H is belast met de dagelijkse aangelegenheden, de voorbereiding van de Verenigde Vergadering (VV, algemeen bestuur) en de uitvoering van de besluiten van de VV.

 • Gezuiverd afvalwater: resultaten 2017 en 2018

  De route die het water aflegt vanaf het moment dat het thuis uit de kraan komt bij 1,3 miljoen inwoners tot het moment dat het weer gezuiverd geloosd wordt op ons oppervlaktewater, noemt men de waterketen. Het waterschap is verantwoordelijk voor de zuiveringstaak van dit afvalwater.