Nieuwsarchief

 • Nieuwe lekkage aan persleiding bij rioolwaterzuivering Zwijndrecht

  Vrijdagochtend 12 juli werd geconstateerd dat de persleiding naar de rioolwaterzuivering Zwijndrecht nabij de Lindtsedijk lekt.

 • Waterschap start met emissiecoaches

  Speciale emissiecoaches gaan boeren op de Zuid-Hollandse eilanden helpen om emissie van gewasbeschermingsmiddelen te voorkomen. Minder van deze middelen in de sloot is beter voor de waterkwaliteit. De subsidie hiervoor is nu definitief toegekend.

 • Verenigde Vergadering 10 juli 2024

  Het algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) van waterschap Hollandse Delta vergadert vanavond. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn! Let op, de aanvangstijd is gewijzigd naar 17.15 uur.

 • Lekkage aan persleiding bij rioolwaterzuivering Zwijndrecht

  Er is nabij de rioolwaterzuivering Zwijndrecht aan de Lindtsedijk een lek geconstateerd in een persleiding voor rioolwater.

 • Waterschap verpacht grond via openbare inschrijving

  De inschrijftermijn loopt van 5 juli 2024 tot en met 2 augustus 2024 uiterlijk 09.00 uur.

 • Provincie Zuid-Holland bezoekt regio Zuid-Hollandse Delta

  Gedeputeerde Staten van Provincie Zuid-Holland brachten een bezoek aan de regio Zuid-Hollandse Delta. Het dagelijks bestuur ging in gesprek met onder meer bestuurders van diverse gemeenten en het waterschap.

 • Waterschap haalt bootjes weg bij Havenhoofd (Goedereede)

  Er liggen zes verlaten bootjes bij de haven in Havenhoofd (Goedereede). Deze bootjes liggen op niet toegestane plekken en liggen in de weg waardoor er niet gemaaid kan worden. Is er een boot van jou? Neem dan contact met ons op.

 • Zoektocht naar bevers met sonarboot

  Bevers graven op plekken waar we dit niet altijd goed kunnen zien. Sonar is een techniek die daarbij ons helpt. Zo houden we de situatie scherp en kunnen we eventueel maatregelen nemen om de openbare veiligheid te waarborgen.

 • Gert Huijzers presenteert 'Bloemkeuze van de zandhommel'

  Heemraad Wiersma en Astrid Withagen van Natuurmonumenten nemen de eerste exemplaren in ontvangst.

 • Nieuwe pomp voor gemaal Gorzeman Hellevoetsluis

  Waterschap Hollandse Delta zorgt voor het waterpeil in dorpen, steden en polders. Het werkgebied van Hollandse Delta blijft droog door gemalen. Ze pompen het teveel aan water weg. Maar het klimaat verandert, er zijn steeds meer felle piekbuien. Het waterschap heeft nu voor het gebied rond Hellevoetsluis een extra pomp aangeschaft. Deze maand wordt de nieuwe pomp getest. Meer info? Klik hier

 • Technasiumleerlingen Dalton Lyceum denken mee met waterschap

  Waterschap Hollandse Delta vindt veiligheid op de werkvloer erg belangrijk. Om nog veiliger te werken met een automatische krooshekreiniger van een gemaal, maakten technasiumleerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht een plan.

 • Help mee de Aziatische hoornaar op te sporen

  De Aziatische hoornaar bedreigt onze bijen en het ecosysteem in de Hollandse Delta. Herken deze invasieve wesp aan zijn zwarte borststuk, gele poten en gele ring in het achterlijf. Zie je een nest? Meld het direct op www.waarneming.nl.

 • Verenigde Vergadering 19 juni 2024

  Het algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) van waterschap Hollandse Delta vergadert op woensdag 19 juni 2024. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

 • Denk aan regenwater

  Het klimaat verandert, er zijn steeds meer hevige piekbuien. Daarom verandert het waterschap de regels voor regenwaterafvoer bij nieuwbouw en bij het aanleggen van bestrating of asfalt. Dit heet beleidsregel 11. Meer info? Klik hier

 • StraaDkrant 7 is uit: De gezonde straaD

  Een betere gezondheid ligt op straat! Het belang van een gezonde leefomgeving was nog nooit zo groot. Toch richten we onze straten niet vanzelfsprekend zo in dat ze onze gezondheid bevorderen. Dit moet anders.