Educatie

Educatie voor waterbewuste jongeren, nu en in de toekomst

Educatie is al jaren een vast onderdeel van het werk van waterschap Hollandse Delta. Van eenmalige projecten tot langlopende samenwerkingen, vanuit verschillende afdelingen, op diverse onderwijsniveaus en met uiteenlopende partners. We dragen bij aan toekomstgericht, actueel en inspirerend groenblauw onderwijs op alle niveaus.

Educatie is dé manier om jongeren te betrekken bij wat we doen en om hun waterbewustzijn te vergroten. Daarmee dragen we bij aan hun ontwikkeling naar waterbewuste inwoners met oog voor mens, milieu en maatschappij. En niet onbelangrijk: we enthousiasmeren ze voor een carrière in de watersector!

Op deze themasite vertellen we over ons educatieprogramma.

Actueel

  • MBO toolbox

    Om MBO-docenten (en andere geïnteresseerden) te ondersteunen in hun onderwijs over klimaatadaptatie, hebben de waterschappen gezamenlijk een toolbox ontwikkeld.

  • Jeugdbestuurder gezocht

    De jeugdbestuurder staat ons waterschap gedurende twee jaar bij met raad en daad over hoe wij het beste jongeren kunnen bereiken en betrekken bij de fascinerende wereld van water(beheer).

    decoratief

Een vraag of meer informatie?

Heb je een vraag over ons educatieprogramma, ben je op zoek naar een gastdocent over waterzaken of wil je meer weten over onze samenwerkingsverbanden? 

Stuur ons een bericht

hand met vlinder