Hollandse Delta onderhoudt alle wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom. Deze lopen meestal door polders en over dijken. Regelmatig is er onderhoud aan de wegen nodig. Waar en wanneer deze werkzaamheden zijn vind je op deze pagina.

Projecten in uitvoering

 • Achterzeedijk in Barendrecht deels afgesloten

  Een vrachtwagen is in het water geraakt en er is olie gelekt. We zijn samen met politie op locatie om het zo snel mogelijk op te lossen. Het advies is om een andere route te nemen. Het is nog onbekend hoelang deze stremming gaat duren.

 • Vlaamseweg dicht tot september

  De slootkanten zijn niet stabiel genoeg. Het gevolg is dat voertuigen snel kunnen wegzakken.

  Vlaamseweg in het Oudeland van Strijen
 • Bouwdijk in Melissant

  Vanaf maandag 29 januari t/m half maart is de Bouwdijk in Melissant gedeeltelijk afgesloten. De duiker die onder de weg loopt wordt vervangen.

 • Renovatie Rijswaardsebrug in Hellevoetsluis

  Vanaf maandag 22 januari t/m eind maart kunnen fietsers en auto- en landbouwverkeer niet over de Rijswaardsebrug rijden.

 • Busbaan Rotterdamseweg – Rijnsingel Ridderkerk weer open

  De busbaan die ligt tussen de Rotterdamseweg en de Rijnsingel in Ridderkerk was buiten gebruik. De busbaan is vanaf woensdag 21 februari weer open.

 • Renovatie Heinenoordtunnel

  Rijkswaterstaat renoveert ook in 2024 de Heinenoordtunnel. Voor de renovatie gaat de tunnel verschillende keren dicht. Dit gaat voor verkeershinder zorgen.

  Auto rijdt Heinenoordtunnel in

Naast het werken aan de weg, maken we ook plannen om tegelijk met groot onderhoud bestaande wegen (opnieuw) in te richten volgens de laatste landelijke richtlijnen. Dit noemen we een trajectaanpak. Zie hieronder voor de laatste informatie. 

Trajectaanpak Biert

Waterschap Hollandse Delta gaat de Polderweg, Ringdijk, Biertsedijk en de Dorpsweg in Geervliet en Simonshaven aanpakken. De weg krijgt deels een nieuwe asfaltlaag en wordt duurzaam veilig ingericht.

Ga hier naar de speciale projectwebsite 

Trajectaanpak Oostvoorne - Rockanje

Waterschap Hollandse Delta gaat het traject dat loopt van Oostvoorne naar Rockanje aanpakken. Het betreft de Heveringseweg, Verlengde Lodderlandsedijk, Boomweg en Vleerdamsedijk. Het traject wordt Duurzaam Veilig ingericht en op sommige gedeeltes wordt er groot onderhoud uitgevoerd. 

Ga hier naar de speciale projectwebsite