• Kinderkrant september 2022 - De natuur op dijken bekijken

  Waterschapper Leo Apon heeft aan leerlingen van groep 7 van basisschool De Phoenix een gastles gegeven op de boulevard van Rozenburg over de natuur op dijken. Hij had dit precies goed getimed.

  Waterschapper Leo laat leerlingen de natuur op de dijken zien
 • Klaar voor storm en hoogwater

  De regen tikt tegen het raam, de wind waait harder en de bruingele blaadjes bedekken de grond: het is herfst. Voor ons als waterschap begint dan weer het stormseizoen.

  Hoogwater aan een oever
 • Overgang naar winterpeil gestart

  De komende weken stappen we weer over van zomerpeil naar winterpeil. Onze peilbeheerders laten het waterpeil geleidelijk zakken. Dit betekent dat er minder water in de sloot staat. Dat doen we om in de winter voldoende ruimte te hebben voor het water. Zo kunnen we hevige neerslag goed opvangen en water snel afvoeren. Afhankelijk van het weer en de weersomstandigheden staan de peilen in ons hele gebied uiterlijk eind oktober op winterpeil.

  Peilschaal bij stuw
 • Veel aanmeldingen voor Watermonsters

  Voor de campagne ‘Vang de Watermonsters’ is op veel plekken in ons gebied onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit in kleine wateren. Inwoners uit ons gebied konden sloten of grachten in hun omgeving nomineren voor onderzoek en dat is massaal gedaan.

 • Buiten gewoon groen: het regent weer!

  De laatste dagen regent het gelukkig weer. Goed voor de gewassen van boeren, de tuinen van inwoners en het groen in onze polders. Iedereen blij, maar betekent dit nu ook dat de droogte voorbij is?

  Kinderlaarzen spetteren in een plas regenwater
 • Aandacht voor modder op de weg

  Vanaf augustus tot en met oktober is het oogsttijd. Hierdoor ligt er in het werkgebied van de landbouwers soms modder op de weg. Dit kan voor een glad wegdek en slipgevaar zorgen.

  Start campagne modder op de weg met gemeente GO, LTO Noord en WSHD
 • Doorbraak van de Oudenhoornse Zeedijk

  In 1953 brak de zeedijk bij Oudenhoorn door. Deze dijk op Voorne-Putten was niet bestand tegen de extreem hoge waterstand in het Haringvliet.

  Heemraad Dorenda Gerts (waterschap Hollandse Delta), wethouder Peter Schop (gemeente Hellevoetsluis) en archivaris Bob Benschop (streekarchief Voorne-Putten) bij het monument van de Watersnoodramp 1953 aan de Oudenhoornse Zeedijk op Voorne-Putten.
 • Werkzaamheden langs de Binnenbedijkte Maas

  De komende weken zijn we aan het werk in de Hoeksche Waard. Daar voeren we werk uit om de waterkwaliteit van de Binnenbedijkte Maas te verbeteren.

  Binnenbedijkte Maas
 • Woensdag 21 september besluitvormende vergadering algemeen bestuur

  Op woensdag 21 september komen de leden van de Verenigde Vergadering, het algemeen bestuur van het waterschap, bijeen voor een besluitvormende vergadering. Op de agenda staan onder meer de Burap 2022, het rapport van de Rekenkamercommissie over de klimaatambities en een initiatiefvoorstel over het vergaderstelsel van de VV.

 • Buiten gewoon groen: in droge tijden

  Waterschap Hollandse Delta kan tijdens deze periode van droogte zoet rivierwater de polders in laten stromen, mits van voldoende kwaliteit.

  Noodpomp aan de Jillisweg in Ouddorp
 • Woensdag 14 september oordeelsvormende vergadering algemeen bestuur

  Op woensdag 14 september komen de leden van de Verenigde Vergadering, het algemeen bestuur van het waterschap, bijeen voor een oordeelsvormende vergadering. Op de agenda staan onder meer de Burap 2022, een aantal investeringsvoorstellen, het rapport van de Rekenkamercommissie over de klimaatambities en een initiatiefvoorstel voor het aanpassen van het vergaderstelsel van de VV.

 • Veilig varen op de Waal

  Gezamenlijk vaarcontrole op de Waal door waterschap, politie, Staatsbosbeheer en de gemeentes Ridderkerk, Zwijndrecht, Barendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

  Vaarcontrole op de Waal tussen Heerjansdam en HEndrik-Ido-Ambacht
 • Aanpassing omleiding Sluisjesdijk - Hoeksche Waard

  Wij hebben afgelopen dagen intensief contact gehad met gemeente Hoeksche Waard over de omleidingsroute langs de Zuidzijdsedijk. Uit respect voor bewoners en nabestaanden van het ongeluk in Nieuw-Beijerland is de omleidingsroute aangepast.

  bord omleiding
 • Waterschap start met maaien slootkant

  We starten met het uitmaaien van de sloten en het maaien van de slootkant. Het waterschap doet dit ieder najaar. Door het onderhoud verbetert de doorstroming van de sloot.

  Tractor met maai arm voor het maaien van de slootkant
 • Geen water meer uit natuurgebied het Volgerland

  Waterschap Hollandse Delta besluit vanwege de aanhoudende droogte dat het niet meer is toegestaan om bij natuurgebied het Volgerland op Goeree-Overflakkee oppervlaktewater te onttrekken.

  Droog grasveld
RSS feed