Waterschap Hollandse Delta en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben op 17 december 2024 een strategische samenwerkingsagenda ondertekend. Met deze overeenkomst bekrachtigen beide partijen hun gezamenlijke inzet om samen te werken aan een veilige, leefbare en gezonde leefomgeving.
Langs de dijk bij de Fortlaan in Numansdorp leeft de bever. De bever is een knaagdier en zit aan bomen, overige vegetatie en dijken. Om de dijk langs de Fortlaan te beschermen tegen graverij van de bever, plaatste het waterschap recent beverwerendgaas over een lengte van zo’n 140 meter en 3 meter diep in de grond gedrukt.
De Korte Nieuwendijk is een dijk tussen Goedereede en Havenhoofd, op de Kop van Goeree. Vereniging Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO) en waterschap Hollandse Delta herstelden er de natuur. Meer weten? Klik hier
Dit jaar heeft een bijzondere vogel, een Roerdomp, in het riet van het Waalbos gebroed. Dit heeft Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ons laten weten. Waterschap Hollandse Delta zorgt niet alleen voor het waterpeil en de waterkwaliteit, maar ook voor de natuur, de flora en fauna in ons werkgebied. Meer weten? Klik hier.
Het klimaat verandert, er zijn steeds meer hevige piekbuien. Daarom verandert het waterschap de regels voor regenwaterafvoer bij nieuwbouw en bij het aanleggen van bestrating of asfalt. Dit heet beleidsregel 11. Meer info? Klik hier
De hevige regenval in Zuid-Duitsland zorgt daar voor veel overlast. Dit betekent ook in Nederland de komst van hogere waterstanden. Wat betekent dit voor de waterstanden op de Zuid-Hollandse eilanden?
In mei zijn er 12 geheel elektrische Volvo EX 30 personenwagens aan ons wagenpark toegevoegd. Bijna 1 op de 5 bedrijfswagens van Hollandse Delta rijdt nu elektrisch.
Wegens langdurige regenval en wateroverlast op Goeree-Overflakkee hebben we een extra tijdelijke pompinstallatie ingezet bij gemaal Galathee in de Galathese Haven tussen Achthuizen en Ooltgensplaat.
Het rioolgemaal Brabant in Spijkenisse heeft een grondige renovatie ondergaan. Op vrijdag 16 mei 2024 vond de officiële (her)opening van het rioolgemaal plaats door wethouder Jan-Willem Mijnans van de Gemeente Nissewaard en Heemraad Anne Mollema van het waterschap Hollandse Delta. Met de renovatie zorgen het waterschap en de gemeente ervoor dat het afvalwater de komende jaren op de juiste wijze afgevoerd en gezuiverd kan worden.
Studenten van Wageningen University And Research doen onderzoek op zeven dijken van waterschap Hollandse Delta. Deze dijken zijn gefaseerd gemaaid. Bovendien zaaide het waterschap twee van deze dijken niet in met graszaad, maar met een kruidenzaadmengsel. De studenten onderzoeken of de biodiversiteit hierdoor is verbeterd.
In aanvulling op landelijke wetgeving stelt waterschap Hollandse Delta extra voorwaarden aan opgepompt grondwater met PFAS. Dit om de bodem, het grondwater en het oppervlaktewater extra te beschermen en om illegale situaties te voorkomen.