De belastingaanslagen voor 2025 vallen binnenkort op de mat. Te beginnen met de voorlopige aanslag zuiveringsheffing voor bedrijfsruimten en de voorlopige aanslag verontreinigingsheffing voor bedrijfsruimten.
In 2024 vingen de 21 waterschappen meer muskus- en beverratten, die een risico vormen voor onze veiligheid en voor de biodiversiteit in Nederland. De meeste vangsten zijn langs de Duitse grens. Hoe zit dit in onze regio?
Bij de Boezemvliet in Maasdam, Hoeksche Waard, leven al langer bevers. Uit inspecties is gebleken dat de aanwezigheid van bevers op deze locatie toeneemt. Als waterschap zijn we dan ook extra alert en nemen we op deze locatie voorzorgsmaatregelen. We zijn gestart met het plaatsen van bevergaas.
De gemeenten Nissewaard, Voorne aan Zee en waterschap Hollandse Delta werken samen om het eiland Voorne-Putten beter voor te bereiden op de toekomst. Zo blijft Voorne-Putten ondanks veranderingen door het klimaat, een fijne plek om te wonen en werken. Op donderdag 9 januari verlengden zij deze samenwerking officieel, vertegenwoordigd door wethouder Chris Hottentot (Gemeente Nissewaard), wethouder Robert van der Kooi (Gemeente Voorne aan Zee) en Heemraad Piet van der Eijk (waterschap Hollandse Delta).
Een deel van de knotwilgen die langs de Korteweg in Zuid-Beijerland staan, worden begin 2025 verplaatst. Dit is nodig vanwege de geplande verbreding van de rijweg, de aanleg van een fietspad en een natuurvriendelijke oever. De knotwilgen die dit aan kunnen worden verplaatst naar het fietspad langs de Bosweg.
Waterschap Hollandse Delta en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben op 17 december 2024 een strategische samenwerkingsagenda ondertekend. Met deze overeenkomst bekrachtigen beide partijen hun gezamenlijke inzet om samen te werken aan een veilige, leefbare en gezonde leefomgeving.
Langs de dijk bij de Fortlaan in Numansdorp leeft de bever. De bever is een knaagdier en zit aan bomen, overige vegetatie en dijken. Om de dijk langs de Fortlaan te beschermen tegen graverij van de bever, plaatste het waterschap recent beverwerendgaas over een lengte van zo’n 140 meter en 3 meter diep in de grond gedrukt.
De Korte Nieuwendijk is een dijk tussen Goedereede en Havenhoofd, op de Kop van Goeree. Vereniging Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO) en waterschap Hollandse Delta herstelden er de natuur. Meer weten? Klik hier
Dit jaar heeft een bijzondere vogel, een Roerdomp, in het riet van het Waalbos gebroed. Dit heeft Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ons laten weten. Waterschap Hollandse Delta zorgt niet alleen voor het waterpeil en de waterkwaliteit, maar ook voor de natuur, de flora en fauna in ons werkgebied. Meer weten? Klik hier.
Het klimaat verandert, er zijn steeds meer hevige piekbuien. Daarom verandert het waterschap de regels voor regenwaterafvoer bij nieuwbouw en bij het aanleggen van bestrating of asfalt. Dit heet beleidsregel 11. Meer info? Klik hier
De hevige regenval in Zuid-Duitsland zorgt daar voor veel overlast. Dit betekent ook in Nederland de komst van hogere waterstanden. Wat betekent dit voor de waterstanden op de Zuid-Hollandse eilanden?
In mei zijn er 12 geheel elektrische Volvo EX 30 personenwagens aan ons wagenpark toegevoegd. Bijna 1 op de 5 bedrijfswagens van Hollandse Delta rijdt nu elektrisch.
Wegens langdurige regenval en wateroverlast op Goeree-Overflakkee hebben we een extra tijdelijke pompinstallatie ingezet bij gemaal Galathee in de Galathese Haven tussen Achthuizen en Ooltgensplaat.
Het rioolgemaal Brabant in Spijkenisse heeft een grondige renovatie ondergaan. Op vrijdag 16 mei 2024 vond de officiële (her)opening van het rioolgemaal plaats door wethouder Jan-Willem Mijnans van de Gemeente Nissewaard en Heemraad Anne Mollema van het waterschap Hollandse Delta. Met de renovatie zorgen het waterschap en de gemeente ervoor dat het afvalwater de komende jaren op de juiste wijze afgevoerd en gezuiverd kan worden.