Waterschapsverkiezingen 2023

Waterschapsverkiezingen 2023

Op woensdag 15 maart 2023 kon iedereen van 18 jaar of ouder die in het gebied woont van Hollandse Delta zijn stem uitbrengen voor het nieuwe waterschapsbestuur.

Bekijk hier de flyer over de waterschapsverkiezingen

Het laatste nieuws 

Wat doet het waterschap voor jou?

Waterschap Hollandse Delta zet zich iedere dag in voor voldoende (schoon) water, stevige dijken en veilige (vaar)wegen op de Zuid-Hollandse Eilanden. Bij de waterschapsverkiezingen gaat het om de toekomst van ons water. Door je stem uit te brengen, bepaal jij mee. Maar wat zijn nou eigenlijk de taken van waterschap Hollandse Delta? Bekijk het informatieve filmpje 

Hoe kun je stemmen?

Op woensdag 15 maart 2023 kun jij meebeslissen over de toekomst van het water in jouw buurt. Dat doe je door je stem uit te brengen tijdens de waterschapsverkiezingen. Hoe je dat doet ontdek je in deze informatieve video.

Alles over de verkiezingen

Tijdens de verkiezingen valt er echt iets te kiezen! Lees snel meer.
 • Op wie kun je stemmen?

  Je stemt op woensdag 15 maart 2023 op één van de kandidaten voor het algemeen bestuur (de Verenigde Vergadering) van waterschap Hollandse Delta.

 • Openbare zittingen centraal stembureau

  Bekendmaking inzake openbare zittingen van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta 

  vergadering
 • Stemhulp MijnStem

  MijnStem helpt je kiezen door middel van stellingen over de belangrijkste watergerelateerde onderwerpen. Zo kun je jouw mening vergelijken met de standpunten van de politieke partijen.

  logo MijnStem
 • Uitlegvideo's

  Wil je meer uitleg? Bekijk dan hier bijvoorbeeld de TV-commercial waterschapsverkiezingen 2023 of het filmpje over wat waterschappen doen en waarom.

 • Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen 2023

  De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen 2023 voor waterschap Hollandse Delta wordt eind van de middag/begin van de avond op deze pagina gepubliceerd.

  Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen
 • Waarom stemmen?

  Door te stemmen, bepaal jij wie er straks in het bestuur van waterschap Hollandse Delta zitten. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar.

  Gedrag of belasting aanpassen?

Hulp nodig bij je keuze?

Om jou te helpen bij het maken van je stemkeuze is MijnStem beschikbaar.

Naar MijnStem(externe link)