Rotterdamseweg Ridderkerk

Kaart waarop de werkzaamheden aan de Rotterdamseweg in Ridderkerk worden getoond

In de maanden maart tot en met mei 2020 vervangt het waterschap de verkeerslichten op alle kruisingen van de Rotterdamseweg in Ridderkerk. Tussen de Ringdijk en de A15 komt op sommige plaatsen stil asfalt. 

De vier kruispunten krijgen nieuwe verkeerslichten. De installaties worden op elkaar afgestemd wat de doorstroming van verkeer verbetert. Daarnaast komt er nieuw asfalt. Op enkele tussenliggende stukken, nabij de woningen, komt stil asfalt. Hiervoor wordt uitzonderlijk ook op werkdagen ’s avonds en ’s nachts gewerkt.

Hectometerpaaltje aan de Rotterdamseweg in Ridderkerk

Snelheid

De maximumsnelheid op de Rotterdamseweg blijft 80 kilometer per uur. een uitzondering vormen de kruisingen. Daar gaat de snelheid omlaag naar 50 kilometer per uur.

Er komen verkeersborden en verkeersdrempels om je op de snelheid te attenderen. Het is een onderdeel van de Duurzaam Veilige inrichting.

Personenauto en lijjnbus rijden op de Rotterdamseweg in Ridderkerk

Busbaan

Straks mogen alleen lijnbussen op de busbaan rijden en zijn touringcars taboe. Ook dat heeft te maken met de veiligheid. Het geeft minder verkeer op de kruisingen van de busbaan met de Rotterdamseweg. 

Tussen de busbaan en de rest van de weg komt een verhoogde scheiding. Dat maakt ook deel uit van de Duurzaam Veilige inrichting.

Grondwerk aan de Rotterdamseweg in Ridderkerk

Wanneer wordt er gewerkt?

De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden. De werkzaamheden beginnen steeds op vrijdagavond en duren tot de volgende maandagochtend.

Het is mogelijk dat er op doordeweekse dagen af en toe ook ‘s nachts of in de avonduren wordt gewerkt.

Tankstation langs de Rotterdamseweg in Roidderkerk

Bereikbaarheid

Het  Esso tankstation en de McDonalds blijven toegankelijk via een doorgang in de middenberm.

Bedrijven

De bedrijventerreinen Donkersloot Noord en Zuid blijven bereikbaar. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden langs de weg.

Verzorgingshuis 'Salem'

Door de coronamaatregelen rijdt de pendelbus voor bewoners en bezoekers van verzorgingshuis 'Salem' tot nader bericht niet.

Koppen van lokale kranten in Ridderkerk: Blauwkai en De Combinatie

Blijf op de hoogte

Een BouwApp met actuele informatie is gratis beschikbaar via de Google Play Store en de Apple Store.

Via de gemeenterubriek 'Blauwkai' houdt de aannemer je wekelijks op de hoogte van de werkzaamheden die in het komende weekend plaatsvinden.