Renovatie Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat renoveert in 2024 de Heinenoordtunnel. Onderdelen en installaties zijn aan het einde van hun levensduur en moeten worden vervangen. Voor de renovatie gaat de tunnel verschillende keren dicht. Dit gaat voor verkeershinder zorgen.

Heinenoordtunnel vanuit de lucht

Samenwerking

Hollandse Delta, gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat hebben eerder afspraken gemaakt om samen te investeren in maatregelen om de regio bereikbaar te houden. Nu en in de toekomst. Uit deze afspraken worden er nu al aanpassingen gedaan om de verkeershinder te beperken. Voorbeelden hiervan zijn aanpassingen aan de N217 en fietspad kruising Reedijk en Blaaksedijk in Heinenoord.

Wat kun je doen tijdens de renovaties?

Tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel moet zo’n 25 tot 35% van het verkeer ‘van de weg af’ om de rest van het verkeer nog te kunnen laten doorstromen. De werkzaamheden gaan voor hinder zorgen. Dat is niet fijn, maar helaas niet te voorkomen. Je krijgt te maken met omleidingen en extra reistijd. Je kunt je nu al voorbereiden op wegafsluitingen en je reisgedrag aanpassen. Bijvoorbeeld door niet reizen als het niet hoeft, jouw vakantie in die periode te plannen, thuis te werken of buiten de spits te reizen of met de bus of (elektrische) fiets te gaan.

Alleen samen kunnen we lange files op de omleidingsroutes voorkomen en kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die écht op pad moet zijn bestemming kan bereiken zonder enorme vertragingen.

Meer informatie en planning

Actuele informatie over de renovaties en planning van de werkzaamheden vind je op:

Matrixborden met rood kruis boven de weg