Kom alles te weten over wat het waterschap doet tijdens de Open Dag op zaterdag 16 september! Bezoek tussen 10.00 en 16.00 uur een locatie van het waterschap of schrijf je in voor een rondleiding achter de schermen.

decoratief

ONTDEK JOUW WATERSCHAP TIJDENS DE OPEN DAG

Wil je meer weten en zien over wat het waterschap doet? Dan nodigen wij je graag uit om op zaterdag 16 september tussen 10.00 en 16.00 uur bij ons langs te komen. Het is dé gelegenheid om op een leuke en leerzame manier te ontdekken wat het waterschap voor jou doet.

Wat is er te zien en te beleven?

Kijkje achter de schermen

Op de Open Dag zijn de volgende unieke locaties geopend voor bezoekers:

 • De locaties van het waterschap in Strijen en Oude-Tonge met uitleg over het materieel.
 • Het hoofdgemaal Putten op het eiland Putten.
 • De ondergrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Dokhaven in Rotterdam-Zuid
 • Het hoofdkantoor van het waterschap in Ridderkerk.
Leuk voor het hele gezin

We leggen graag aan groot en klein uit hoe we ons elke dag inzetten in voor voldoende (schoon) zoet water, stevige dijken en veilige (vaar)wegen op de Zuid-Hollandse eilanden. Op het hoofdkantoor in Ridderkerk is er speciale aandacht voor kinderen. Ook zij kunnen spelenderwijs meer ontdekken over water en klimaat.

Rondleidingen

Naast het bezoeken van locaties kun je ook deelnemen aan speciale rondleidingen op de rwzi Dokhaven en het gemaal Putten. Het aantal deelnemers is beperkt. Bij het betreffende programmaonderdeel op deze pagina vind je meer informatie en kun je je hiervoor inschrijven. 

Programma Open Dag 16 september

Wat is er te zien en te beleven?
 • Hoofdkantoor in Ridderkerk (het waterschapshuis)

  Kom tussen 10.00 en 16.00 uur naar deze leuke en leerzame dag op het hoofdkantoor in Ridderkerk met ook speciale aandacht voor kinderen. Adres: Handelsweg 100 in Ridderkerk.

  decoratief
 • Locatie Oude-Tonge (werf en gemaal)

  Tijdens de Open Dag op 16 september kan iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen op de werf en het naastgelegen gemaal De Haas van Dorsser aan de Oudelandsedijk 3 in Oude-Tonge.

  Gemaal en werf Oude-Tonge
 • Locatie Strijen (werf)

  Tijdens de Open Dag op 16 september kan iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen op de werf aan de Hoekseweg 1 in Strijen.

  Werf in Strijen
 • Rondleiding rioolwaterzuivering (rwzi) Dokhaven

  Op de Open Dag organiseert waterschap Hollandse Delta rondleidingen in de enige ondergrondse rwzi van Nederland. We nemen je mee langs de diverse stappen van het zuiveringsproces. Vooraf aanmelden is verplicht. Adres: Bonn & Meeswerf 205 in Rotterdam.

  Onder de grond bij rwzi Dokhaven

World Cleanup Day: waterschap, Stichting Schoon Goeree-Overflakkee en RAD Hoeksche Waard trekken samen op 

Op 16 september 2023 is ook het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! De Stichting Schoon Goeree-Overflakkee  en de RAD (Regionale Afvalstoffendienst) Hoeksche Waard houden die dag samen met het waterschap acties voor een schonere leefomgeving.