Lekkage aan persleiding bij rioolwaterzuivering Zwijndrecht

Update: Donderdag, 11 juli, 7.45 uur. Reparatie van de persleiding is volledig uitgevoerd. Het afvalwater uit de rioolgemalen Volgerlanden, Bakestein en Hendrik-Ido-Ambacht met plas en poep kan weer gezuiverd worden op de rioolwaterzuivering Zwijndrecht.

Update: Woensdag 10 juli, 15.00 uur. De materialen voor de persleiding worden vanmiddag geleverd en dan kan het gat gedicht worden.  Daarna kan het afvalwater van de rioolgemalen Volgerlanden, Bakestein en Hendrik-Ido-Ambacht weer worden afgevoerd naar de rioolwaterzuivering Zwijndrecht.

Update: woensdag 10 juli, 10.00 uur. Lekkage aan de persleiding is gevonden en het waterschap is met de herstelwerkzaamheden gestart. Gisteren en vannacht hebben drie tankwagens gereden om het afvalwater uit het rioolgemaal Bakestein op te pompen en af te voeren naar de rwzi Zwijndrecht. De rioolgemalen Volgerlanden en Hendrik Ido Ambacht & Oostendam werden omgeleid naar de rwzi Ridderkerk. Ook vandaag zal deze werkwijze toegepast worden. De verwachting is dat de lekkage voor het weekend gedicht is. 

Update: dinsdag 9 juli, 22.00 uur. Tankwagens rijden af en aan om het afvalwater uit de rioolgemalen te verpompen. in de parkeergarage in Hendrik-Ido-Ambacht is rioolwater gelekt. Oorzaak wordt nog onderzocht.

Dinsdag 9 juli 17.00 uur. Er is nabij de rioolwaterzuivering Zwijndrecht aan de Lindtsedijk een lek geconstateerd in een persleiding voor rioolwater. Het gaat om een persleiding van waterschap Hollandse Delta tussen de rioolgemalen Hendrik-Ido-Ambacht, Volgerlanden en Bakestein en de rioolwaterzuivering in Zwijndrecht. 

Op dit moment wordt de leidingbreuk door medewerkers van het waterschap en een aannemer gerepareerd. De reparatie zal zeker nog enige tijd in beslag nemen