Tijdens de Week van Ons Water worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Beleef de Week van Ons Water met een bezoek aan de spetterende locaties in de regio die jouw alles leren over water.

Wateruitjes in de Drechtsteden

Beleef de Week van Ons Water met een bezoek aan de vele locaties in de Drechtsteden die jou alles leren over water. 

Boek een vaartocht bij Biesboschcentrum Dordrecht en speur naar bevers in het unieke zoetwatergetijdegebied van de Biesbosch, leer zelf baggeren in de praktijktuin van het Nationaal Baggermuseum

Heb je de Waterspelen bij Weizigt gemist? Dit jaar worden er in Zwijndrecht ook Waterspelen georganiseerd bij de Watertoren, op vrijdagmiddag 3 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Speciaal voor de Week van Ons Water kun je die middag rondom en in de Watertoren een kijkje nemen. De toegang is gratis.

Beleef de Week van Ons Water wandelend in de Crezéepolder langs getijderivier de Noord bij Hendrik-ido-Ambacht. Vrijwillige schippers van Zuid-Hollands Landschap nemen je met een voetveer meer naar Natuureiland Sophiapolder.

Download plattegrond Week van Ons Water in de Drechtsteden 

Op zoek naar de onderwaternatuur in Nissewaard

Waterdiertjes onderzoeken en klimaatspeurtocht in Spijkenisse 

Op woensdagmiddag 8 mei kun je bij Kinderboerderij De Trotse Pauw o.a. een 'slootjesles' volgen. Ontdek het onderwaterleven, doe een klimaatspeurtocht in de wijk of ga in gesprek met onze heemraad Hennie Wiersma en medewerkers van Gemeente Nissewaard over alles wat je altijd wilde weten over water en klimaat! 

Wanneer: woensdag 8 mei
Tijd: 13:00 uur tot 16:00 uur
Wie: alle leeftijden
Waar: Kinderboerderij De Trotse Pauw, Spijkenisse

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Download de flyer 

Kinderen krijgen waterles

Over Week van Ons Water

De Week van Ons Water wordt twee keer per jaar georganiseerd. Tijdens de Week van Ons Water in het voorjaar gaat het thema vooral over (voldoende) schoon water en gebruik van water in en om het huis.
Ons Water heeft als doel het water- en risicobewustzijn in Nederland te vergroten. Door te laten zien wat er allemaal gebeurt aan watermanagement, en wat er nodig is voor de toekomst. En wat je zelf kunt doen of waar je rekening mee moet houden. Ons Water is een initiatief van de publieke organisaties in Nederland die zich met water bezighouden: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, waterschap Hollandse Delta en andere waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven.

Wat doet het waterschap?

Benieuwd wat het waterschap allemaal doet voor ons water?

Meer informatie