Tijdens het festival 'Storm op Komst' wandelden Guilherme, Amaury en Samuel met burgemeester Aboutaleb over het Noordereiland. Het Noordereiland wordt niet beschermd door een dijk en kan daardoor overstromen.

Voorbereiden op overstromingen

Het Noordereiland moet rekening houden met overstromingen. Daarom bereiden de waterschappen en de gemeente Rotterdam bewoners hierop voor. Bewoners konden tijdens het festival oefenen met zandzakken leggen om het water tegen te houden. Bij de stand van waterschap Hollandse Delta konden de bezoekers het zolderspel spelen, waar zij op een leuke en leerzame manier erachter kwamen wat je wel en niet mee naar zolder moet nemen als je huis zou overstromen. 

Storm op komst 

Burgemeester Aboutaleb op het Noordereiland tijdens festival

Jong010

Jong010 is dé lokale kinderkrant in Rotterdam die 10 keer per jaar verschijnt. De oplage is ongeveer 38.000 net zoveel als er kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn die in Gemeente Rotterdam wonen en/of naar school gaan.

Waterschap Hollandse Delta doet hier samen met gemeente Rotterdam en Rotterdams Weerwoord(externe link) aan mee. 

Handige links

Wil je meer weten wat het waterschap doet? We hebben allerlei filmpjes, spelletjes en websites voor je verzameld. Ontdek ze hieronder:

De volledige kinderkrant lezen?

De volledige kinderkrant lezen?

Bekijk de kinderkrant van november  

, Guilherme (12), Amaury (12) en Samuel (12)  voor de Erasmusbrug