Op basisschool De Klaver Carnisse in Rotterdam kregen leerlingen van groep 5 voor Jong010, de Rotterdamse Kinderkrant een gastles over wegbeheer en verkeersborden. Waterschap Hollandse Delta zet zich iedere dag in voor voldoende (schoon) water, stevige dijken én veilige wegen! Jacqueline en Jaco van waterschap Hollandse Delta vertelden de kinderen dat hun waterschap zorgt voor de wegen buiten de bebouwde kom.

De kinderen kregen uitleg over de wegwerkzaamheden die door het waterschap worden uitgevoerd. Hoogtepunt van de les was de verkeersbordenquiz, waarbij leerlingen moesten raden wat ze betekenen. Lees in het artikel wat ze er allemaal van opgestoken hebben! 

Het waterschap zorgt voor veilige wegen 

decoratief

Jong010

Jong010 is dé lokale kinderkrant in Rotterdam die 10 keer per jaar verschijnt. De oplage is ongeveer 38.000 net zoveel als er kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn die in Gemeente Rotterdam wonen en/of naar school gaan.

Waterschap Hollandse Delta doet hier in 2023 weer aan mee samen met gemeente Rotterdam en Rotterdams Weerwoord(externe link).

Handige links

Wil je meer weten wat het waterschap doet? We hebben allerlei filmpjes, spelletjes en websites voor je verzameld. Ontdek ze hieronder:

De volledige kinderkrant lezen?

De volledige kinderkrant lezen?

Bekijk de kinderkrant van maart  

decoratief