Zwemmen? Controleer eerst het zwemwateradvies! 

Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot en met 30 september. Waterschap Hollandse Delta controleert in die periode elke 2 weken de waterkwaliteit. Van 21 officiële zwemwaterlocaties controleren we of er bacteriën of blauwalgen in het water aanwezig zijn. De resultaten geven we door aan de provincie. Bij een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod, zet de provincie een bord bij het zwemwater.

Website

Op de website www.zwemwater.nl staan alle officiële zwemwaterlocaties met de kwaliteit van het zwemwater en een zwemadvies. Iconen geven de faciliteiten aan, zoals parkeerplaatsen, toiletten, horeca en bereikbaarheid met openbaar vervoer.

Zwemwater app

Er is ook een Zwemwater-app. Hierop ziet u de kwaliteit van het water. Ook in de app geven iconen geven de faciliteiten aan. De gegevens van deze app komen van de website www.zwemwater.nl.

Download de app via de App Store (Apple) of Play Store (Android).

Bellen

Voor telefonisch advies belt u met de zwemwatertelefoon. Tijdens kantooruren wordt u te woord gestaan, daarbuiten hoort u een bandje. Bel voor zwemwater in de provincie Zuid-Holland: 0800-9036.