De sneeuw die afgelopen weekend is gevallen, zorgt ook in ons gebied voor problemen. Dat vinden we erg vervelend en we doen er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. We vragen inwoners om voorzichtig te doen en niet de weg op te gaan als dit niet echt noodzakelijk is! 

Strooiroutes

Sinds zaterdagavond zijn alle sneeuwwagens dag en nacht op pad om onze doorgaande wegen en belangrijke fietspaden zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Dit zijn combiwagens, die zowel de sneeuw wegschuiven als zout strooien. Ze volgen onze vaste strooiroutes. 

Ondanks al die inspanningen, kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat we adviseren om niet de weg op te gaan. Door de lage temperaturen pakt het zout slechter en wordt de sneeuw harder.

Ook is er sprake van veel wind, waardoor er sneeuwduinen van soms wel een meter hoog ontstaan. Daardoor kunnen ook wegen die gestrooid zijn, glad of moeilijk begaanbaar zijn. 
 

De strooiwagens staan klaar

Waarom wordt mijn straat niet gestrooid?

De strooiroutes staan vast. Zo zorgen we dat de doorgaande wegen en routes voor de hulpdiensten en openbaar vervoer begaanbaar blijven. We adviseren bewoners aan deze straten die echt de weg op moeten, om hun auto tijdelijk elders te parkeren en het laatste stuk te voet af te leggen.

Waarom kunnen jullie mijn oprit niet even meepakken?

De strooiroutes staan vast en zijn zorgvuldig uitgekozen. Zo zorgen we dat de doorgaande wegen en routes voor de hulpdiensten en openbaar vervoer begaanbaar blijven. Ergens ‘even een extra stukje doodlopende weg of een oprit meepakken’ zou ten koste gaan van deze routes. Dat willen we niet.

Waarom is er niet gestrooid?

Sinds zaterdagavond zijn we continu aan het strooien en sneeuw ruimen. Alleen zorgen de  weersomstandigheden ervoor dat het effect van het strooien beperkt is. Door de lage temperaturen heeft het zout minder effect. Ook is er relatief weinig verkeer op de weg, waardoor het zout niet goed in de weg wordt gereden.

Ik moet echt de deur uit. Waar moet ik aan denken?

  • Controleer de website het waterschap en die van Rijkswaterstaat. Daarop staat informatie over wegen die worden schoongehouden.
  • Vertrek op tijd en rijd rustig,liefst in een auto met winterbanden.
  • Wees voorbereid en neem zaken mee als: een goed opgeladen telefoon, een warme jas of deken en warme drank mee.
  • Stel iemand anders op de hoogte van uw bestemming.
Strooiwgen