Vanaf maandag 31 oktober gaan we aan het werk bij de Stationsweg tussen Heenvliet en Abbenbroek op Voorne-Putten. De huidige inlaat die daar zit wordt vervangen. Aangezien deze inlaat onder de Stationsweg loopt, wordt deze weg open gebroken. Het autoverkeer kan er gewoon langs. Voor (brom)fietsers is er een omleiding. De werkzaamheden duren tot het einde van het jaar. Dit is wel afhankelijk van weersinvloeden en (onvoorziene) omstandigheden.

Veiligheid voorop

Omdat de Stationsweg een drukke doorgaande weg is waar werkzaamheden gaan plaats vinden, worden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit is voor de veiligheid van zowel de weggebruikers als van de aannemer die aan het werk is. Er komen tijdelijke verkeerslichten die er voor zorgen dat weggebruikers van beide kanten om-en-om rijden. In het kader van de veiligheid is het voor onbevoegden verboden om het bouwterrein te betreden.

Omleiding voor (brom)fietsers

Voor de werkzaamheden is het wel nodig om het fietspad af te sluiten. Daarom volgt er voor fietsers en bromfietsers een omleiding langs de Bernisse om onveilige verkeerssituaties te voorkomen. Deze wordt ter plaatse op borden aangegeven.

Verkeersbord werken aan de weg.

Waarom is een nieuwe inlaat nodig?

Een inlaat zorgt voor een beter waterbeheer. De nieuwe inlaat is groter en geautomatiseerd. Hierdoor kunnen we in de toekomst op afstand gemakkelijker water af- of aanvoeren. Dat helpt ons om te zorgen voor voldoende water in de sloten en om te zorgen voor een betere waterkwaliteit.

Optimalisatie Brielse Meer

Het vervangen van de inlaat is onderdeel van het project Optimalisatie Brielse Meer. Met dit belangrijke project zorgt waterschap Hollandse Delta ervoor dat deze zoetwatervoorziening voor de hele regio ook in de toekomst voldoende schoon water heeft. Op verschillende plaatsen in ons gebied wordt daaraan gewerkt.

Lees meer over Optimalisatie Brielse Meer