De werkzaamheden aan de Stationsweg tussen Heenvliet en Abbenbroek op het eiland Voorne-Putten zijn klaar. De weg is inmiddels weer volledig open. Ook het fietspad kan weer gebruikt worden.

De afgelopen maanden was het voor het plaatsen van een nieuwe inlaat nodig om verkeersmaatregelen in te voeren op de weg. Zo kon het werk veilig worden uitgevoerd. De nieuwe inlaat is groter en wordt in 2023 geautomatiseerd. Dat betekent dat het waterbeheer van afstand kan worden bestuurd. Dat is handig als er water moet worden afgevoerd wanneer er water moet worden aangevoerd wanneer er een tekort is, zoals bijvoorbeeld in een langdurig droge periode.

Optimalisatie Brielse Meer

Het vervangen van de inlaat is onderdeel van het project Optimalisatie Brielse Meer. Met dit belangrijke project zorgt waterschap Hollandse Delta ervoor dat deze zoetwatervoorziening voor de hele regio ook in de toekomst voldoende schoon water heeft. 

Onderwaterfoto Brielse Meer

Het water in het Brielse Meer is voor verschillende partijen in ons gebied erg belangrijk. Zo gebruiken veel agrariërs op Voorne-Putten het voor hun akkers evenals de tuinbouw, onze collega's van Delfland helpen we wanneer het lange tijd droog blijft in hun gebied, het dient als koelwater voor de industrie in de Rotterdamse Haven en er wordt door toeristen en inwoners gebruik van gemaakt voor recreatie. Maar daarnaast is het een belangrijke bron van zoetwater in tijden van langdurige droogte.

Daarom hebben we op verschillende plekken in het gebied maatregelen getroffen, waaronder het vervangen van de duiker bij de Stationsweg.

Meer over dit project lees je hier