De onderhoudswerkzaamheden aan de berm vinden plaats tussen 7 en 17 juni en worden uitgevoerd door KWS Infra bv uit Zwijndrecht in opdracht van waterschap Hollandse Delta.

Oranjeweg in Zuid-Beijerland

De bermverharding van de Oranjeweg die vorig jaar aangebracht is tussen de Hogeweg en het kombord van Zuid-Beijerland wordt hersteld. Dit onderhoud start op 7 juni en is op 10 juni klaar. Weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de uitvoering van de werkzaamheden.

Gedurende de werkzaamheden is de Oranjeweg afgesloten voor doorgaand verkeer en worden er omleidingsroutes ingesteld. De woningen blijven bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden informeren verkeersregelaars ter plaatse over de bereikbaarheid van de woningen.

Boomdijk in 's-Gravendeel

De bermverharding van de Boomdijk die vorig jaar aangebracht is tussen De Wacht en de kruising met Lagedijk/Platte Schenkel wordt hersteld. Dit onderhoud start op 13 juni en is op 17 juni klaar. Weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de uitvoering van de werkzaamheden.

Gedurende de werkzaamheden is de Boomdijk afgesloten voor doorgaand verkeer en worden er omleidingsroutes ingesteld. De woningen blijven bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden informeren verkeersregelaars ter plaatse over de bereikbaarheid van de woningen.

Wat is bermverharding?

Bermverharding betekent dat de kant van de weg verhard wordt. Zo kunnen auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uitwijken. Bermverharding is dus van groot belang. Zonder goede bermverharding verslechterd de berm snel. Door het aanbrengen van goede verharding worden dergelijke situaties voorkomen en kan iedereen veilig gebruik maken van de weg.