Word een Waterbaas!

Word een Waterbaas!

Hey, Waterbaas! Ken jij alle uithoeken van de Zuid-Hollandse eilanden op je duimpje? Spot de Waterbazen wc-pot en win!

Wat is een Waterbaas?

Ons land zit vól Waterbazen: mensen die iets doen om te zorgen voor schoon of voldoende water. Bijvoorbeeld door afval uit het water te vissen, groene daken aan te leggen of tegels in de tuin te vervangen door planten. Als waterschap zijn wij hartstikke blij met al die Waterbazen. Want hoe meer waterbewuste Nederlanders, hoe beter.

 

Win een regenwaterschutting t.w.v. € 450!

Hey, Waterbaas! Ken jij alle uithoeken van de Zuid-Hollandse eilanden op je duimpje? En kun je geen genoeg krijgen van de buitenlucht? Ga dan op zoek naar de Waterbazen wc-pot en win supergave prijzen, waaronder een regenwaterschutting!

Doe mee

 

Download gratis 'Doe en Ontdek-gids'

Begint jouw vaste route een beetje saai te worden? Fleur jouw routes up met onze Waterbazen wandelgids. In deze interactieve PDF staan leuke wandel- en ontdekopdrachten. Ideaal om jouw wandeling op te leuken en ons gebied beter te leren kennen. Of je nu in de natuur wandelt of door de stad, met de Waterbazen wandelgids word jij een échte Waterbaas! 

Download de gids

 

Tips om een Waterbaas te worden

Bijdragen aan schoon en voldoende water is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen in en rondom het huis kun je al veel bereiken. Denk aan regenwater opvangen met een geveltuintje, kleding zonder microplastics dragen en alleen de 3 P's door de wc spoelen: plas, poep en wc-papier. Benieuwd wat jij kunt doen? Bekijk dan de tips hoe jij waterbewuster kunt leven. En volg ons op Facebook en Instagram!

Bekijk alle tips

 

Subsidie aanvragen

Je kunt subsidie krijgen als je zorgt voor blijvende verbetering van water en groen in jouw buurt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een regenton of een grotere opslag van regenwater. Dit jaar kunnen ook verenigingen en organisaties zoals scholen subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor een groen dak van een gebouw of voor het vergroenen van een schoolplein. 

Meer over subsidie

Wat doet het Waterschap?

Zelf werken we bij het waterschap ook elke dag hard aan schoon en voldoende water, én aan veilige dijken. Meer weten over ons werk? Ontdek de verhalen van waterschappers of kijk op:wat doet het waterschap?

Deel jouw Waterbazen-verhaal!

Ben of ken jij ook een Waterbaas, iemand die bewust met water omgaat? Dan horen we graag jouw verhaal. We kunnen jouw verhaal misschien gebruiken om anderen te inspireren om een waterbaas te worden. Mail jouw verhaal naar communicatie@wshd.nl.  

Waterbaas in de regio: Robert

Robert Tjittes is inspecteur dijken. Hij onderzoekt mogelijke schades die ontstaan zijn uit het stormseizoen. Hierdoor zorgt hij dat inwoners van de Hollandse Delta veilig kunnen wonen en werken. Een échte Waterbaas dus! In deze video legt hij uit waar je op moet letten.

Waterbaas in de regio: Kristian

Kristian Groenenberg is specialist rioolwaterzuivering. Hij bepaalt hoeveel bacteriën in ons afvalwater zitten en wat ervoor nodig is om het water te zuiveren. Een échte Waterbaas dus! In deze video laat hij zien wat jij kunt doen om bewuster met water om te gaan.