Word een Waterbaas!

Doe de Waterbazencheck en win!

Ons land zit vol Waterbazen! Mensen die niet klakkeloos alles door de gootsteen spoelen, zwerfafval uit het water vissen en tuintegels vervangen door groen. Ben jij een Waterbaas? Doe in 2 minuten de check en win waanzinnige waterprijzen.

Wat is een Waterbaas?

Ons land zit vól Waterbazen: mensen die iets doen om te zorgen voor schoon of voldoende water. Bijvoorbeeld door minder water te gebruiken, watervriendelijke producten te kopen, groene daken aan te leggen of regenwater op te vangen. Als waterschap zijn wij hartstikke blij met al die Waterbazen. Want hoe meer waterbewuste Nederlanders, hoe beter.

Wat Waterbázen in het klein doen, doen waterscháppen in het groot. Ze voorkomen dat we verzuipen bij hoog water, maar ook dat we ‘uitdrogen’ tijdens een hittegolf. Het waterschap zuivert ons afvalwater en zorgt ervoor dat jij een duik kunt nemen in schoon zwemwater.

Subsidie voor Waterbazen

Hey, Waterbaas! Dit is hét moment om in actie te komen voor schoon en voldoende water. Waterschap Hollandse Delta heeft subsidie beschikbaar gesteld om jou op weg te helpen. 

Vraag subsidie aan

Tips om een Waterbaas te worden

Bijdragen aan schoon en voldoende water is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen in en rondom het huis kun je al veel bereiken. Benieuwd wat jij kunt doen? Bekijk dan deze tips!

Bekijk alle tips

De monsters van Kristian

Kristian Groenenberg is specialist rioolwaterzuivering. Hij bepaalt hoeveel bacteriën in ons afvalwater zitten en wat ervoor nodig is om het water te zuiveren. In deze video laat hij zien wat jij kunt doen om bewuster met water om te gaan.

De zwemband van Marcel

Marcel Verdoorn is landmeter bij waterschap Hollandse Delta. Hij meet de bagger in de sloot om te bepalen of de doorstroming goed genoeg is. Daarvoor gebruikt hij een heel bijzonder hulpmiddel. Wat dat precies is zie je in deze video.

Jaap en zijn gezin scheppen afval uit het water