Word een Waterbaas!

Word een Waterbaas!

Ben jij vaak te vinden op je sup, in je kano of wandelend langs de waterkant? En kom je wel eens zwerfafval tegen? Schep mee voor schoon water en win!

Wat is een Waterbaas?

Ons land zit vól Waterbazen: mensen die iets doen om te zorgen voor schoon of voldoende water. Bijvoorbeeld door afval uit het water te vissen, groene daken aan te leggen of tegels in de tuin te vervangen door planten. Als waterschap zijn wij hartstikke blij met al die Waterbazen. Want hoe meer waterbewuste Nederlanders, hoe beter.

De zwemband van Marcel

Marcel Verdoorn is landmeter bij waterschap Hollandse Delta. Hij meet de bagger in de sloot om te bepalen of de doorstroming goed genoeg is. Daarvoor gebruikt hij een heel bijzonder hulpmiddel. Wat dat precies is zie je in deze video.

 

Win een groen dak t.w.v. € 850!

Hey, Waterbaas! Dit is hét moment om in actie te komen voor schoon en voldoende water. Schep mee voor schoon water en maak kans op supergave prijzen, waaronder een groen dak! 

Winactie gesloten

 

Tips om een Waterbaas te worden

Bijdragen aan schoon en voldoende water is makkelijker dan je denkt. Met kleine aanpassingen in en rondom het huis kun je al veel bereiken. Benieuwd wat jij kunt doen? Bekijk dan deze tips!

Bekijk alle tips

De monsters van Kristian

Kristian Groenenberg is specialist rioolwaterzuivering. Hij bepaalt hoeveel bacteriën in ons afvalwater zitten en wat ervoor nodig is om het water te zuiveren. In deze video laat hij zien wat jij kunt doen om bewuster met water om te gaan.

Robert's dijkgeheimen

Robert Tjittes is inspecteur dijken. Hij onderzoekt mogelijke schades die ontstaan zijn in het stormseizoen. Hierdoor zorgt hij dat inwoners van de Hollandse Delta veilig kunnen wonen en werken. In deze video ontdek je waar je op moet letten.

Wat doet het Waterschap?

Zelf werken we bij het waterschap ook elke dag hard aan schoon en voldoende water, én aan veilige dijken. Meer weten over ons werk? Ontdek de verhalen van waterschappers of kijk op: wat doet het waterschap?

Deel jouw Waterbazen-verhaal!

Ben of ken jij ook een Waterbaas, iemand die bewust met water omgaat? Dan horen we graag jouw verhaal. We kunnen jouw verhaal misschien gebruiken om anderen te inspireren om een waterbaas te worden. Mail jouw verhaal naar communicatie@wshd.nl.  

Volg de Waterbazen uit de Hollandse Delta

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en verhalen uit de regio? Volg de Waterbazen op social media via de onderstaande links: