Tussen de Panneweg en de Groenweg in Oostvoorne is een betonauto van de weg afgegleden. Het is een smalle weg waar twee auto’s elkaar niet kunnen passeren. Dirk van der Weide, handhaver bij waterschap Hollandse Delta vertelt: "Je maakt wat mee. Ik reed daar toen ik een betonmixer in de sloot aantrof. De chauffeur kwam gelukkig met de schrik vrij ! De slootkant is flink beschadigd, maar het water is niet vervuild.”

Een vrachtwagen met zo’n 35.000 kilo vers beton aan boord ligt op zijn kant in de sloot. Met behulp van twee kranen moet het gevaarte weer op zijn wielen worden gezet. En dat is niet zomaar eventjes gebeurd, weet Dirk. “We zullen de weg zeker een aantal dagen moeten afsluiten.” Er is bijna geen ruimte om te manoeuvreren. Daarom wordt de sloot op twee plaatsen tijdelijk gedempt om de hijskranen op te stellen. Zij moeten het gevaarte weer rechtop takelen.

De Panneweg is veel te smal voor zo’n grote vrachtwagen.Toch gebeurt het vaker dat vrachtverkeer zich klemrijdt op te smalle wegen. “Meestal is het navigatiesysteem de oorzaak.” Of dat hier ook de boosdoener is, is niet duidelijk. “Maar je kunt niet blindvaren op die systemen en moet altijd goed opletten,” zegt Dirk. En dan, wijzend naar de wegberm. “Zo’n waarschuwingsbord staat er natuurlijk niet zonder reden.”