Waterschap Hollandse Delta gaat vier kruispunten van de Rotterdamseweg tussen de A15 en de Ringdijk in Ridderkerk aanpakken. Om het woon- werkverkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt alleen in het weekend gewerkt. Steeds een ander kruispunt wordt een weekend afgesloten.

Heemraad Piet Kome staat bij een kruispunt langs de Rotterdamseweg

Begin maart, op vrijdag na de avondspits, starten de werkzaamheden aan het eerste kruispunt. De werkzaamheden duren heel het weekend tot maandagochtend en zijn dan voor de ochtendspits begint gereed. Ook ’s avonds en ’s nachts wordt gewerkt.

Doorstroming 

De vier kruispunten krijgen nieuwe verkeerslichten. De installaties worden op elkaar afgestemd wat de doorstroming van verkeer verbetert. Daarnaast komt er nieuw asfalt. Op enkele tussenliggende stukken, nabij de woningen, komt stil asfalt. Hiervoor wordt uitzonderlijk ook op werkdagen ’s avonds en ’s nachts gewerkt.

Omleiding

Het kruispunt is afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Verkeer wordt omgeleid. Ook de bus rijdt om. Voor bewoners van verpleeghuis Salem rijdt er een speciale pendeldienst. In de periode van begin maar tot eind mei wordt bijna ieder weekend gewerkt. 

McDonalds en Esso benzinestation bereikbaar

Ambulance, brandweer en politie kunnen in noodgevallen wel over de kruispunten. Overigens blijven de bedrijventerreinen Donkerssloot Noord en Zuid, de wijk Drievliet, de McDonalds en het Esso tankstation dag en nacht bereikbaar.

Een BouwApp met actuele informatie is vanaf 2 maart beschikbaar via de Google Play Store en de Apple Store.