Van 23 tot en met 27 november is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Klaaswaal en Oud-Beijerland. Het viaduct bij Greup over de A29 is flink verzakt. De oorzaak van de verzakking is de slappe ondergrond. In het verleden kon dit probleem worden opgelost door het aanbrengen van nieuw asfalt. Inmiddels is dat niet meer voldoende. Daarom wordt nu eerst de fundering versterkt. „We verwachten dat het probleem hiermee definitief voorbij is”, zegt een woordvoerder van Hollandse Delta. 

Afgesloten

Hollandse Delta gaat van 23 tot en met 27 november aan de slag. Het viaduct over de A29 is dan afgesloten voor alle verkeer. De woningen aan de Molendijk en Stougjesdijk blijven wel bereikbaar, net als de landbouwpercelen. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor fietsers hulpdiensten en overig verkeer.

Fietsers

De omleidingsroute voor fietsers gaat over de Groeneweg en Blauwesteenweg. Ook de schoolbussen van Connexxion zullen ’s morgens en ’s middags deze route rijden. „De Blauwesteenweg en de Groeneweg is een schoolroute en we willen voorkomen dat het daar extra druk wordt met auto’s.” Verder wordt uitsluitend bestemmingsverkeer toegelaten. De verkeersregelaars zullen daar op letten. 

Hulpdiensten

In geval van nood kunnen ook brandweer, politie en ambulances gebruikmaken van deze wegen. Er staan verkeersregelaars op de N489 bij de Blauwesteenweg en de Groeneweg en op de kruising Groeneweg-Buijensweg. Zij zullen het verkeer in goede banen leiden.

Overig verkeer

Wie met de auto van Klaaswaal naar Oud-Beijerland gaat, kan via de Molendijk en de N489 rijden. Automobilisten uit Oud-Beijerland kunnen Klaaswaal bereiken via de Langeweg, Beijerlandschedijk en Oud-Cromstrijensedijk Westzijde. 

Door aparte omleidingsroutes verwacht Hollandse Delta de verkeersdrukte op het eiland zo veel mogelijk te spreiden.

Omleiding Stougjesdijk bij Greup