Waterschap Hollandse Delta zal in de herfstvakantie (van maandag 19 oktober t/m zaterdag 24 oktober) werkzaamheden uitvoeren aan het wegdek van de Rotterdamseweg in Ridderkerk. Het gaat om het deel tussen de  Randweg/Populierenlaan en Gildeweg/Donkerslootweg, tussen Gildeweg/Donkerslootweg en Vlietlaan en tussen N915 en de afrit van de A15. Alle delen in beide richtingen.

Tankstation aan de Rotterdamseweg in Ridderkerk

Het asfalt wordt hier vervangen en deels voorzien van geluidsreducerend asfalt. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid die week. De werkzaamheden worden in opdracht van waterschap Hollandse Delta uitgevoerd door KWS Infra bv. Gedurende de werkzaamheden zal de Rotterdamseweg afgesloten zijn voor verkeer en worden er omleidingsroutes ingesteld. 

Geluidsreducerend asfalt 

De Rotterdamseweg is in het beheer van het waterschap Hollandse Delta. Eerder dit jaar werd het deel van de Rotterdamseweg tussen de A15 en het kruispunt Gildeweg/Donkerslootweg vernieuwd. Nu is het tweede deel aan de beurt. In samenspraak met de gemeente Ridderkerk zal in de wijk Slikkerveer, op het wegdeel tussen de onderdoorgang bij de Ringdijk en de Randweg/Populierenlaan, stil asfalt worden toegepast. 

Bereikbaarheid

De werkzaamheden vinden op de doordeweekse dagen plaats en op zaterdag. Wellicht is het mogelijk dat op deze dagen tevens in de avonduren of nacht moet worden gewerkt.

In de week dat de werkzaamheden plaatsvinden, zullen omleidingsroutes aangegeven worden. Helaas kan enige overlast voor het weggebruiker en openbaar vervoer niet uitgesloten worden.  

Het Esso tankstation en de McDonalds blijven tijdens openingstijden toegankelijk via een speciale toegang. Ook de bedrijventerreinen Donkersloot Noord en Zuid blijven via omleidingsroutes bereikbaar. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden langs de weg.

Blijf op de hoogte, download de KWS app!

Voor actuele informatie rondom de werkzaamheden kunt u de KWS app downloaden via de App
store voor Apple of de Playstore voor Android.

U kunt zoeken op het project ‘Onderhoud wegen Hoeksche Waard en IJsselmonde’ en hem als favoriet aanvinken door op het sterretje te klikken. Vervolgens geeft u aan wat uw relatie is tot het werk, u zult met behulp van updates op de hoogte gehouden worden van de actuele zaken rondom de werkzaamheden.