In verband met de uitbraak van het coronavirus volgen wij de adviezen van het RIVM en de rijksoverheid op. In dit bericht de laatste stand van zaken.

Bericht 24 maart:

Waterschap komt ondernemers tegemoet

Waterschap Hollandse Delta en de gemeenten in Zuid-Holland Zuid komen bedrijven en zzp-ers die door de coronacrisis in financiële problemen tegemoet. Via SVHW, die de belastingen int namens het waterschap, krijgen ondernemers de mogelijkheid om hun waterschapsbelasting gespreid te betalen of uitstel van betaling aan te vragen: www.svhw.nl

Daarnaast gaat waterschap sneller facturen van leveranciers betalen. Normaal wordt - vanwege beschikbaarheid van eigen geld - tegen de vervaldatum betaald. Nu probeert het waterschap zo snel mogelijk te betalen. Op deze manier probeert het waterschap heel praktisch bedrijven en zzp-ers tegemoet te komen. 

Bericht 17 maart:

Onze medewerkers werken tot en met 6 april zo veel mogelijk thuis, tenzij hun aanwezigheid vereist is voor de voortgang van de noodzakelijke werkprocessen. Met name het zuiveren van afvalwater en de zorg voor schoon en voldoende water en sterke dijken gaat onverminderd door.

Deze werkzaamheden van het waterschap zijn door het Rijk benoemd als vitale processen. Dat betekent dat onze medewerkers nog steeds dag en nacht in touw zijn om ervoor te zorgen dat er voldoende water in de sloten zit en de dijken veilig zijn. Bovendien maken we nog steeds uw vieze afvalwater schoon, dat vanuit keuken, toilet en badkamer in het riool spoelt. 

Afstand houden

Onderhoudswerkzaamheden en monitoring van deze processen gaan dus onverminderd door. Deze werkzaamheden kunnen niet vanuit huis plaatsvinden. Wij volgen daarom bij het uitvoeren van deze werkzaamheden de richtlijnen, waaronder het sociaal afstand houden. 
Ook voor aannemers die werkzaamheden voor ons doen, gelden de regels van sociaal afstand houden en beperkte toegang. Dit is maatwerk.

Bestuursvergaderingen afgelast

De verscherpte richtlijnen betekenen ook dat de bestuursvergaderingen van 18 maart (commissie MBH) en de vergadering van het algemeen bestuur op 25 maart zijn afgelast.

Bereikbaarheid

U kunt ons dag en nacht telefonisch bereiken (tel. 0900-2005005) en onder kantoortijden via 2005005@wshd.nl. Een bezoek brengen aan ons hoofdkantoor of aan één van onze steunpunten is nu niet mogelijk. 

Bericht 13 maart:

Waterschap Hollandse Delta heeft vanwege de coronapandemie de calamiteitenorganisatie fase 2 ingesteld. Dit betekent dat een speciaal team zich richt op de continuïteit van noodzakelijke werkzaamheden en de veiligheid.

Er worden geen bijzondere problemen verwacht met onze dijken, waterpeilen, wegen en waterzuiveringen.

We blijven gewoon bereikbaar. Wel kan het voorkomen dat vragen en verzoeken minder snel worden afgehandeld. Wij vragen hiervoor uw begrip.