Waterschap Hollandse Delta gaat de bomen langs de Schuringsdijk snoeien. De smalle dijk tussen Numansdorp en Strijen is daarom vanaf 13 september tot 1 oktober afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor bestemmingsverkeer geldt dat niet, maar men dient wel rekening te houden met enige vertraging.

Het snoeien gebeurt vanuit hoogwerkers. Op de smalle Schuringsdijk is dan haast geen ander verkeer mogelijk. Tijdens de werkzaamheden kan het doorgaand verkeer tussen Numansdorp en Strijen omrijden via de Eerste of Tweede Dwarsweg. Dat staat aangegeven op de gele borden van de omleidingsroute.

Om de 3 jaar inspecteert het waterschap alle bomen op veiligheid en eventuele ziektes. De waterschapsbomen staan langs dijken of polderwegen buiten de bebouwde kom. In totaal heeft waterschap Hollandse Delta zo’n 60.000 bomen in beheer. Verreweg de meeste verkeren in een goede conditie.

Hoe meer verschillende soorten bomen er zijn, hoe beter ze bestand zijn tegen ziektes en plagen. In de toekomst gaat waterschap Hollandse Delta dan ook andere soorten tussen de bestaande bomen planten op plaatsen waar bomen door ouderdom of ziektes gekapt worden.