Binnenkort beginnen wij met de renovatie van het rioolgemaal Ouddorp. In het gemaal komen nieuwe pompen. Verder komen er nieuwe schakelkasten en vervangen we de elektrotechnische installatie. We voeren reparaties uit aan de binnen- en buitenkant.

We beginnen eind augustus. Het werk is eind oktober klaar.

Tijdens de renovatie nemen tijdelijke pompen het werk van het rioolgemaal over. Deze losse pompen hebben dezelfde capaciteit en komen naast het gemaal te staan. 

Gevolgen voor de omgeving

De werkzaamheden brengen veel drukte met zich mee in de omgeving van het gemaal. Zo worden de tijdelijke en nieuwe pompen over de weg geleverd en dat kan tot enige verkeershinder leiden. 

Werktijden

Op doordeweekse dagen wordt er gewerkt tussen 7:30 uur tot 16:00 uur. Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Hiervoor vragen wij begrip. 

Wat doet een rioolgemaal

Het rioolgemaal Ouddorp verzamelt het afvalwater van Ouddorp en omgeving. Daarna pompen we het water via een leiding naar de rioolwaterzuivering in Goedereede. Daar wordt het schoongemaakt en afgevoerd naar het Havenkanaal van Goedereede.
 

Elektrische installatiekast rioolgemaal Ouddorp