Rijkswaterstaat renoveert in 2023 de Haringvlietbrug en in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel. Onderdelen en installaties zijn aan het einde van hun levensduur en moeten worden vervangen. Voor de renovatie gaat de tunnel en de brug verschillende keren dicht. Dit gaat voor verkeershinder zorgen.

Heinenoordtunnel vanuit de lucht

Samenwerking

Hollandse Delta, gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat hebben eerder afspraken gemaakt om samen te investeren in maatregelen om de regio bereikbaar te houden. Nu en in de toekomst. Uit deze afspraken worden er nu al aanpassingen gedaan om de verkeershinder te beperken. Voorbeelden hiervan zijn aanpassingen aan de N217 en fietspad kruising Reedijk en Blaaksedijk in Heinenoord.

Wat kunt u doen tijdens de renovaties?

Tijdens de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel moet zo’n 25 tot 35% van het verkeer ‘van de weg af’ om de rest van het verkeer nog te kunnen laten doorstromen. De werkzaamheden gaan voor hinder zorgen. Dat is niet fijn, maar helaas niet te voorkomen. U krijgt te maken met omleidingen en extra reistijd. U kunt zich nu al voorbereiden op wegafsluitingen en het reisgedrag aanpassen. Bijvoorbeeld niet te reizen als het niet hoeft, uw vakantie in die periode te plannen, door thuis te werken of buiten de spits te reizen, met de bus of (elektrische) fiets te gaan.

Alleen samen kunnen we lange files op de omleidingsroutes voorkomen en kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die écht op pad moet zijn bestemming kan bereiken zonder enorme vertragingen.

Haringvlietbrug

Meer informatie en planning

Actuele informatie over de renovaties en planning van de werkzaamheden van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel vindt u op:

U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van Rijkswaterstaat. Voor vragen over de werkzaamheden van Rijkwaterstaat kunt u ook bellen met 0800 – 8002 (gratis). Via Facebook(externe link) kunt u de renovatie ook volgen. 
 

Matrixborden met rood kruis boven de weg