Aanstaande zaterdag willen 70 vrijwilligers het record voor de langste geveltuin van Nederland verbreken. Deze 210 meter lange tuin wordt aangelegd bij appartementencomplex de Peperklip in Rotterdam-zuid. De actie is onderdeel van de campagne '1000 geveltuinen Rotterdam'. Het waterschap steunt graag plannen die steden vergroenen.

Het huidige record is een geveltuin van 142 meter die 3 maanden geleden is aangelegd in Rotterdam-West, door dezelfde organisatie achter 1000 Geveltuinen.

De Peperklip vergroent

De Peperklip is een 500 meter lang woongebouw. Daarmee is het één van de langste van Nederland. Afgelopen lente is al het grootste groene dak van Nederland geopend op de Peperklip.Het binnenterrein wordt binnenkort vergroend en voor de buitenruimte liggen ook vergroeningsplannen op de plank. Het plan voor de nieuwe geveltuin sluit hier mooi op aan.

1000 geveltuinen

Het idee is van Creatief Bureau Groenemorgen. De Peperklip geveltuin wordt ondersteund door Rotterdams Weerwoord, Gemeente Rotterdam (Rotterdam gaat voor groen) en waterschap Hollandse Delta.