Vaarseizoen is weer begonnen

1 mei 2019 De Voornse Sluis is in 2016 geheel gerenoveerd, sindsdien wordt er met vier sets van twee deuren geschut. Hierdoor kunnen schepen met een maximale breedte van 7,30 meter en een maximale lengte van 55 meter (CEMT-ll) door de Voornse Sluis.
Voornse Sluis | © waterschap Hollandse Delta

De Voornse Sluis geeft vanaf de Oude Maas via het Zoetwaterkanaal toegang tot het Brielse Meer, dat gebruikt wordt voor recreatie. Het kanaalpeil is 0,00 -NAP aan de Brielse Maaszijde (het Brielse Meer is 10 kilometer lang), een heerlijke plek voor watersporters. Er zijn verschillende jachthaventjes, campings en horecagelegenheden. 

De pleziervaart heeft al prachtige dagen achter zich! Met de paasdagen was het 22 °C en een drukke tijd voor de Voornse Sluis van waterschap Hollandse Delta! Op tweede paasdag voeren er 70 vaartuigen door de sluis van en naar het Brielse Meer. 

Informatie bediening van de sluis 

De wachttijden voor de sluis zijn meestal niet langer dan vijftien minuten, want zo lang duurt het schutten. Er kunnen maximaal tien vaartuigen in de sluis. De sluiswachter is tijdens de openingstijden altijd aanwezig om de sluis en de brug te bedienen en de schipper te begeleiden in de sluis indien nodig.

De bedieningstijden zijn van 15 april t/m 30 september,  maandag t/m donderdag van 8.00 tot 18.00 uur en vrijdag t/m zondag (en alle feestdagen) van 8.00 tot 20.00 uur. De laatste schutting is altijd vijftien minuten voor sluitingstijd.