Watermiddag bij kinderboerderij De Kooi in Rotterdam

8 mei 2018

Vandaag organiseert de Kooi samen met waterschap Hollandse Delta een feestelijke watermiddag van 13.30-16.00 uur. Natuurlijk vanwege de Week van Ons Water, maar ook omdat er op de kinderboerderij nieuwe, klimaatvriendelijke elementen zijn geplaatst. En die laten wij graag zien aan de bezoekers. Ook krijgen bezoekers tips hoe zij zelf aan de slag kunnen in eigen tuin of balkon.

Vanaf 13.30-16.00 uur zijn er activiteiten voor kinderen en is er een waterspeurtocht voor jong en oud over het terrein. Met de speurtocht is een prijs te verdienen! Ook Droppie Water is van de partij en natuurlijk kunnen de kinderen met hem op de foto. Professor Braaksma gaat met de kinderen wateronderzoekjes doen. Muziek maken met water, blaasvoetbal op water, een zandzakkenrace en een pompenspel… een greep uit de verschillende spelletjes waar je deze middag aan mee kunt doen.

Vooral in de zomer zijn er langere droge periodes en heftige regenbuien. Waterschap Hollandse Delta geeft inwoners graag handreikingen om zich te wapenen tegen deze gevolgen van klimaatverandering. ‘Daarom laten we hier zien hoe je je tuin of balkon waterbewust kan inrichten’ zegt heemraad Leo van Gelder. ‘Een regenton en grindstroken waar het regenwater in kan wegzakken, doen vaak al wonderen. De kinderen worden zo een stuk waterbewuster en we hopen dat ook de ouders er iets van opsteken.’

Programma

13.00-13.30 uur  inloop met koffie/thee en wat lekkers (voor genodigden)
13.30 uur            openingshandeling met schoolklas/jeugdbestuurder 
14.00 uur            start wateractiviteiten op de Kooi
16.00 uur            Einde activiteiten
Locatie:              Maeterlinckweg 85, 3076 GA Rotterdam