Open dag bij gemaal De Haas van Dorsser in Oude Tonge

7 mei 2018 Zaterdag 12 mei van 10.00-16.00 uur is het gemaal De Haas van Dorsser in Oude Tonge open voor bezoekers. Adres: Oudelandsedijk 1, 3255 LN Oude Tonge.
Gemaal de Haas van Dorsser Oude Tonge

Nationale molen- en gemalendag

Op nationale molen- en gemalendag kunt u bij waterschap Hollandse Delta een kijkje nemen in het gemaal De Haas van Dorsser in Oude Tonge. Medewerkers geven technische informatie over het gemaal en vertellen u over ons waterbeheer. Er zijn ook medewerkers aanwezig met informatie over hoe u zelf aan de slag kunt in eigen tuin om wateroverlast te voorkomen. Verder is onze mascotte Droppie Water van de partij. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Duik in de Week van Ons Water

Uit onderzoek blijkt dat het waterbewustzijn bij Nederlanders gering is. Weinig mensen weten wat er bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden. De Week van Ons Water (5-13 mei) is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om via publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van het waterbeheer in Nederland.
Bekijk hier de activiteiten van waterschap Hollandse Delta en kijk ook naar de landelijke activiteiten.