Hollandse Delta beperkt snelheid van 80 naar 60 km/u: Verkeersveiligheid fietsers Korteweg voorop

3 mei 2018 Waterschap Hollandse Delta neemt vanaf maandag 14 mei snelheid-beperkende maatregelen op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Dit om de verkeersveiligheid van fietsers ter plaatse te verbeteren.
De Korteweg in Zuid-Beijerland | © waterschap Hollandse Delta

Op de Korteweg kan nu nog 80 km/u worden gereden maar ook fietsers moeten over deze weg, de weg heeft geen apart fietspad. Om de verkeersveiligheid van fietsers te verbeteren, besloot heemraad Piet Robijn van waterschap Hollandse Delta om de maximum snelheid te verlagen naar 60 km/u.

Heemraad Piet Robijn: “Om de verkeersveiligheid voor fietsers snel te kunnen verbeteren, verlagen we de snelheid en komt er een drempel halverwege de Korteweg. Verder plaatsen we extra borden langs de weg en extra markeringen op het wegdek.”

Er mag voortaan nog 60 km/u worden gereden tussen de kruising met de Noord-Achterweg en de kruising met de Provincialeweg. Dit betekent dat de verkeersmaatregel ook geldt voor een deel van de Middelsluissedijk (westzijde) en de Schoutsdijk. De tijdelijke maatregel wordt zo spoedig mogelijk omgezet in een officieel verkeersbesluit. De Korteweg was nog de enige 80 km/u-weg van waterschap Hollandse Delta zonder vrijliggend fietspad .

De Korteweg wordt maandag 14 mei afgesloten van 9.00 tot 17.00 uur, het verkeer wordt dan omgeleid, de vooraankondigingsborden zijn al geplaatst.