Waterschap zoekt jeugdbestuurder

10 april 2018 Houd jij van water? Verwonder jij je over de veranderingen in het weer? En wil jij meedenken over hoe Nederland droge voeten houdt? Onze huidige jeugdbestuurder, Gijs ‘t Hart, gaat stoppen. Daarom zoeken wij een nieuwe jeugdbestuurder die vanaf 1 juli 2018 het waterschap komt versterken. Je kunt tot en met donderdag 31 mei reageren.
Jeugdbestuurders van de verschillende waterschappen. | © Hollandse Delta

Taken jeugdbestuurder Zuid-Hollandse eilanden

Als jeugdbestuurder bedenk je leuke activiteiten voor jongeren en geef je ons advies over hoe we deze groep kunnen bereiken. Daarnaast geeft je gastlessen en vertegenwoordig je het waterschap bij open dagen en evenementen. Verder maak je deel uit van het landelijke jeugdwaterschapsbestuur. Dit jeugdbestuur bestaat uit een groep jongeren tussen 14 en 18 jaar die elk een ander waterschap vertegenwoordigen. Je ontmoet samen met hen verschillende politici (o.a. uit de Tweede Kamer) en bezoekt verschillende waterschapsprojecten.

Bekijk de volledige informatie over jeugdbestuurder zijn.

Bereik jongeren met jouw passie

Gijs ’t Hart (18 jaar) is de huidige jeugdbestuurder. Hij startte begin 2017 en stopt eind juni 2018 omdat hij dan naar de universiteit gaat. Gijs: “Als jeugdbestuurder heb ik ongelofelijk veel geleerd en plekken bezocht waar je niet snel komt, zoals een ondergrondse rioolwaterzuivering en de controlekamer van alle gemalen in Zuid-Holland. Het leukst vond ik de kans om een jongerendebat over water te organiseren. 60 jongeren deden er aan mee. Hierbij kon ik mijn passie voor debatteren goed inzetten. Ik raad mijn opvolger daarom aan om vooral zijn of haar passie in te zetten om jongeren te bereiken.”

Aanmelden tot en met 31 mei

Lijkt het jou leuk om jeugdbestuurder te zijn? Vertel ons dan in een e-mail waarom jij onze nieuwe jeugdbestuurder bent. Stuur deze aan Astrid Helder: a.helder@wshd.nl. Deze e-mail ontvangen wij graag uiterlijk op donderdag 31 mei. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Astrid Helder, afdeling communicatie: 088 - 9743000 of mail naar a.helder@wshd.nl. Je kunt ook mailen met Gijs 't Hart:gijsthart@gmail.com