Waterschap zoekt jeugdbestuurder

10 april 2018 Houd jij van water? Verwonder jij je over de veranderingen in het weer? En wil jij meedenken over hoe Nederland droge voeten houdt? Onze huidige jeugdbestuurder, Gijs ‘t Hart, gaat stoppen. Daarom zoeken wij een nieuwe jeugdbestuurder die vanaf 1 juli 2018 het waterschap komt versterken. Je kunt tot en met donderdag 31 mei reageren.
Jeugdbestuurders van de verschillende waterschappen. | © Hollandse Delta

Wat doe je als jeugdbestuurder?

  • Je gaat naar activiteiten en evenementen namens het waterschap
  • Je bent een onderdeel van het landelijke jeugdwaterschap
  • Je bedenkt en organiseert activiteiten voor jongeren
  • Je geeft advies over het bereiken van jongeren
  • Je doet mee aan interessante gesprekken over water (met politici)
  • Je geeft gastlessen

Bekijk de volledige informatie over jeugdbestuurder zijn.

Als jeugdbestuurder bij waterschap Hollandse Delta sta je op evenementen die het waterschap organiseert of waar wij aan meedoen. Tijdens deze evenementen praat je met bezoekers over de taken van het waterschap en waterbewustzijn.

Tijdens gastlessen (op je eigen school) vertel je hoe het is om jeugdbestuurder te zijn. Je laat zien waarom goed waterbeheer belangrijk is en wat het waterschap hiervoor doet. Daarnaast doe je ervaring op met presenteren en praten voor grote groepen.

Lid van landelijk jeugdwaterschap

Je maakt als jeugdbestuurder deel uit van het landelijke jeugdbestuur. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Met hen bedenk je hoe we jongeren nog meer kunnen betrekken bij waterbeheer. Je vergadert ongeveer 8 keer per jaar. Daarnaast werken de jeugdbestuurders samen aan een project om jongeren meer te laten weten over water. Dat gebeurt tijdens 4 of 5 bijeenkomsten in het weekend. Je bezoekt dan steeds een ander waterschap in Nederland.

Het landelijke jeugdbestuur gaat in gesprek met mensen uit de politiek. Je voert gesprekken over het beheer van water en jouw kijk hierop. Zo heeft het jeugdbestuur gepraat met Koning Willem Alexander, minister Schultz van Haegen en deltacommissaris Wim Kuijken.

Ervaring in een bestuur

Als jeugdbestuurder doe je ervaring op in een bestuur. Je krijgt een groter netwerk en ontmoet bijvoorbeeld mensen uit de politiek. Je gaat in gesprek met politici en bestuurders en durft hen kritische vragen te stellen. Daarnaast leer je beter presenteren, debatteren, organiseren en in het openbaar spreken. We willen vooral dat je meer leert over dingen die jij interessant vindt. Je krijgt de kans om je talenten te ontwikkelen en te ontdekken waar je interesses liggen.

Vergoeding

Je krijgt per jaar een bedrag van € 300. Daarnaast vergoeden we je reis- en verblijfskosten.

Reageer vóór 1 juni 

Lijkt het jou leuk om jeugdbestuurder te zijn? Vertel ons dan waarom jij onze nieuwe jeugdbestuurder bent. Stuur deze motivatie per e-mail aan Astrid Helder: a.helder@wshd.nl. Reageren kan tot en met donderdag 31 mei.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Astrid Helder, afdeling communicatie: 088 - 9743000. Je kunt ook mailen met Gijs 't Hart:gijsthart@gmail.com