Evides Waterbedrijf sluit aan bij de Rotterdamse Samenwerking in de Afvalwaterketen

23 februari 2018 Op 21 februari tekende Evides Waterbedrijf een samenwerkingsovereenkomst met RoSA (Rotterdamse Samenwerking in de Afvalwaterketen). In RoSA, opgezet in 2013, werken gemeente Rotterdam, gemeente Capelle aan den IJssel, Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Delfland en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en nu ook Evides samen om hun gezamenlijke ambities in en voor de Rotterdamse afvalwaterketen waar te maken.
v.l. n.r.: Jean-Paul Meuldijk, Frank van Oorschot, Annette Ottolini, Joost Eerdmans, Agnes van Zoelen, Han van Olphen | © Arie Kievit

Ambities

De partijen zetten in op een verandering naar een gesloten afvalwaterketen in 2050. Dit wil zeggen meer aandacht voor het sluiten van kringlopen en voor het terugwinnen van energie en grondstoffen uit afvalwater. Ook kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en vermindering van de kwetsbaarheid van de afvalwaterketen zijn belangrijke doelen van RoSA.

Toetreding Evides Waterbedrijf

Evides levert veilig en betrouwbaar drinkwater - en industriewater op maat - en werkt aan verduurzaming van de watervoorziening. Om de doelmatigheid en kwaliteit in de hele waterketen te vergroten en de kwetsbaarheid te verminderen, werkt Evides veel samen met andere partijen in de keten. Door op concrete vraagstukken samen te werken, realiseren we een toekomstbestendige waterketen. Evides was de afgelopen jaren al betrokken bij RoSA, onder andere bij het opstellen van de Langetermijnvisie. Ook is Evides, waarin ook de gemeente en Rotterdamse waterschappen meedoen, partner in NEREUS, het vervolg op RINEW: een onderzoek naar het op een innovatieve en duurzame manier hergebruiken van nutriënten, energie en water afkomstig uit afvalwater. Om te komen tot de afvalwaterketen van de toekomst is de aansluiting van Evides van groot belang. Door de ondertekening van de overeenkomst wordt de samenwerking nu officieel bekrachtigd.

Over RoSA

Meer informatie over RoSA vind je op de website van gemeente Rotterdam.