Jeugdbestuurder Gijs tekent half jaar bij

31 januari 2018 Jeugdbestuurder Gijs ‘t Hart uit Oud-Beijerland heeft nog een half jaar bijgetekend bij waterschap Hollandse Delta. Hij is al sinds januari 2017 actief om jongeren op de Zuid-Hollandse eilanden en in Rotterdam meer te betrekken bij waterbeheer en het waterschap. Hij draagt graag zijn steentje nog een half jaar bij.
Heemraad Leo van Gelder staat naast jeugdbestuurder Gijs 't Hart.

Heemraad Leo van Gelder: “Jongeren zijn superbelangrijk. Zij zijn de waterdeskundigen van de toekomst. Ik vind het een goed initiatief vanuit de waterschappen om een jeugdbestuur op te richten. Als jeugdbestuurder kunnen zij waterschap Hollandse Delta helpen meer in contact te komen met jongeren!”

Na half jaar naar Erasmusuniversiteit

Gijs is inmiddels 18 jaar en zit in 6VWO op het Wartburg College in Rotterdam-IJsselmonde. Aan het eind van zijn schooljaar start Gijs aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met de studie International Business Administration. Dan gaat hij het stokje overdragen aan een nieuwe jeugdbestuurder die zijn taak mag overnemen. "Het interesseren van jeugd voor de waterschappen in Nederland, is geen makkelijke taak. Ik wist ook niet dat het werken bij een waterschap zo veelzijdig is," aldus Gijs. "Ik vind het erg leuk dat ik nog een half jaar mag blijven. De waterschapswereld is erg interessant."

Landelijk jeugdwaterschap

Het jeugdwaterschapsbestuur is de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Sinds 2010 kent Nederland een Nationaal Jeugdwaterschap (JWB). Het JWB is een groep van ruim 20 jongeren tussen de 14 en 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het JWB wil er voor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij water en waterbeheer in ons land.

Werving nieuwe jeugdbestuurder

In het voorjaar van 2018 start een wervingscampagne voor een nieuwe jeugdbestuurder. Na de zomervakantie hopen we een nieuwe jongere te hebben gevonden. "Wereldwijd wordt Nederland geroemd om zijn waterkennis. Aals jongeren voor een beroep in de watersector kiezen, kunnen we dat in de toekomst ook blijven", vertelt een enthousiaste Gijs.

Aanmelden

Ken jij iemand? Of ben jij geïnteresseerd? Stuur een e-mail aan het Waterschapsloket waarin jij jezelf kort voorstelt en vertelt waarom jij jeugdbestuurder wilt worden.