Terugblik 2017: opvallende momenten bij het waterschap

29 december 2017 Tijdens ons dagelijkse werk sprongen een aantal activiteiten er extra uit. Zoals het bezoek van een Franse TV-ploeg, de aanleg van natuurgebied Nieuwe Dordtse Biesbosch en de afronding van de dijkversterkingen in de Hoeksche Waard. Bekijk hieronder een kort overzicht van enkele hoogtepunten uit 2017.

Start Nieuwe Dordtse Biesbosch

In mei startte de aanleg van het natuur- en recreatiegebied Nieuwe Dordtse Biesbosch. Dit gebied gaat voor kwalitatief beter water in sloten en singels zorgen. Daarnaast biedt deze plek extra ruimte voor het opvangen van regen. Waterschap Hollandse Delta, de gemeente Dordrecht en de provincie Zuid-Holland zijn de opdrachtgevers.

Lees het volledige bericht 

 

Franse tv-reportage over dijken Nieuw-Beijerland

In augustus maakte de Franse TF1 televisieopnamen in de Hoeksche Waard. Zij besteedden hierbij  aandacht aan de dijkversterkingen bij Spui Oost. Onder andere het drukken van damwanden in de Spuidijk in Nieuw-Beijerland om de dijk steviger te maken kwam in beeld.

Bekijk het volledige bericht

 

Dijkgraaf presenteert nieuwe campagne ‘Samen droge voeten’

In september onthulde dijkgraaf Ingrid de Bondt de nieuwe publiekscampagne Samen Droge Voeten op de Wereldhavendagen. Hiermee wil het waterschap inwoners in Zuid-Holland inspireren om mee te helpen wateroverlast te voorkomen.

Lees het volledige bericht 

 

Spuidijk versterkt en veilig tot 2050

Eind september rondde het waterschap de dijkversterking Spui Oost in de Hoeksche Waard af. Hierdoor kunnen de gemeenten, organisaties en inwoners veilig wonen, werken en leven tot tenminste 2050.

Lees het volledige bericht

 

 

Zuiveringscomplex Dokhaven bestaat 30 jaar

Dokhaven is de enige ondergrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie in Nederland. Op 3 november was het 30 jaar geleden dat toenmalig koningin Beatrix officieel dit complex opende.

Bekijk het volledige bericht

Lees meer over

waterbeheer dijken zuiveren