Lekke persleiding in Middelharnis gerepareerd

4 juli 2017 Maandagmiddag is een lekkage geconstateerd bij rioolgemaal Middelharnis-Dorp aan de Koningin Julianaweg 10. Via dit rioolgemaal wordt afvalwater naar de rioolwaterzuivering gepompt.
Reparatie persleiding bij rioolgemaal Middelharnis-Dorp | © Waterschap Hollandse Delta
Reparatie persleiding bij rioolgemaal Middelharnis-Dorp | © Waterschap Hollandse Delta

Update 4 juli 2017:

De oorzaak van de lekkage bleek een verzakking van de persleiding te zijn, waardoor de aansluiting tussen persleiding en het punt waar de leiding het rioolgemaal in gaat, is gaan lekken.

Het lek is met een tijdelijke oplossing gerepareerd en weer lekdicht. Het rioolgemaal is daarmee weer in bedrijf. Het gebruik van de riolering kon tijdens de reparatie ongehinderd doorgang vinden.

Komende week wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn voor de permanente reparatie. De reparatielocatie wordt daarom afgezet, zodat we snel weer verder kunnen.

Bericht 3 juli 2017:

Medewerkers van het waterschap zijn nu ter plaatse om samen met de aannemer te onderzoeken waar de lekkage zit en welke acties er nodig zijn.

Om ervoor te zorgen dat inwoners gebruik kunnen blijven maken van het riool (bijv. gebruik wc en gootsteen) rijden er nu al twee tankwagens, om water uit de riolering te halen. Deze tankwagens lossen het rioolwater bij rioolgemaal Oostplaat op het industrieterrein. Hierna komt het direct bij de rioolwaterzuivering in Middelharnis.