Veilig zwemmen in buitenwater

20 april 2017 Op 1 mei begint het zwemwaterseizoen. U kunt veilig zwemmen in buitenwater bij de officiële zwemwaterlocaties. Tijdens het zwemseizoen meet waterschap Hollandse Delta elke twee weken de waterkwaliteit van deze locaties in haar beheergebied.
Merwelanden, Dordrecht | © waterschap Hollandse Delta

De provincie wijst elk jaar de officiële zwemwaterlocaties aan. In 2017 zijn er vier zwemplekken in ons werkgebied niet meer aangewezen als officiële zwemlocatie. Dit zijn:

  • Naturistencamping, Hellevoetsluis
  • Brielsemeer, nabij Zwartewaal Bernisse,
  • Simonshaven (Nissewaard)
  • Viersprong, Dordrecht

Alle officiële zwemwaterlocaties en hun zwemwaterkwaliteit staan op: www.zwemwater.nl of via de zwemwaterapp.

Wat controleren we?

We controleren of er bacteriën en blauwalgen in het water zijn. De resultaten van deze controles geven we door aan de provincie. Indien nodig neemt de provincie maatregelen. Dat kan een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod zijn. Als er op een bepaalde plaats zo'n maatregel geldt, dan wordt dit met een bord op de locatie aangegeven. Het kan ook zijn dat de locatie nog nader wordt onderzocht.

Zwemwater app

In de Zwemwater app (Android en Apple store) staan actuele gegevens over de zwemlocaties. Check deze app als je wilt weten of een zwemplas schoon is en vrij van bijvoorbeeld blauwalg of botulisme