Hollandse Delta bezig met opknappen rioolwaterzuivering Piershil

6 april 2017 Hollandse Delta is bezig met de renovatie van het betonwerk op de rioolwaterzuivering in Piershil. Ook het beluchtingsysteem wordt uitgebreid. Enkele jaren geleden is de elektrische installatie vervangen en een nieuwe beluchtingsinstallatie geplaatst. Nu is het betonwerk aan de beurt en wordt de beluchting uitgebreid.
Rioolwaterzuivering Piershil | © Hollandse Delta/Arco van de Ree

Voor het zuiveren van afvalwater is veel lucht nodig. Er liggen vier rekken met beluchtingsplaten op de bodem die zuurstof aan het water toevoegen. Daar is nu een vijfde rek aan toegevoegd. Hoe meer zuurstof, hoe beter de bacteriën hun schoonmaakwerk kunnen doen. Tijdens een onderwaterinspectie bleek, dat er erg veel vuil op de bestaande roosters ligt.

Bij wijze van proef is één van de rekken schoongemaakt. Er lag zo’n 400 kilo vuil op. Het waterschap bekijkt hoe en wanneer het de andere beluchtingsplaten gaat schoonmaken.

De rioolwaterzuivering zuivert het afvalwater van gezinnen en bedrijven uit Piershil en Nieuw-Beijerland. Het schone water stroomt naar de rivier het Spui. Na de renovatie kan de zuivering er weer tegen tot het jaar 2030.

Lees meer over

zuiveren