Warm welkom voor Gijs en Oumaya als nieuwe jeugdbestuurders Hollandse Delta

15 februari 2017 “Ons land ligt voor een groot deel onder zeeniveau, dus 100% veilig zijn we gewoon nooit! Maar het waterschap werkt heel hard aan onze droge voeten. Dat gaan we delen met onze volgers.” Vertellen Gijs (17 jaar) en Oumaya (14 jaar). Zij zijn de nieuwe jeugdbestuurders van waterschap Hollandse Delta.
Jeugdbestuurders Gijs en Oumaya | © Nationaal Jeugdwaterschap

Gijs en Oumaya staan te springen om te starten. Heemraad Leo van Gelder heette de twee  jeugdbestuurders maandagmiddag welkom.

Van Gelder: “Samen gaan we aan de slag om jongeren te betrekken bij het waterschap. Dat is belangrijk want door de jeugd te boeien voor de taken van het waterschap; stijgt het waterbewustzijn, worden jongeren zich er bewust van welke invloed ze hebben op het werk van het waterschap en wordt tevens een eerste aanzet gedaan om hen te boeien voor de verschillende beroepen bij het waterschap.”

Gijs en Oumaya nemen het stokje over van Thijs. Hij was van 2014 tot en met 2016 jeugdbestuurder bij waterschap Hollandse Delta. Jeugdbestuurders adviseren het waterschap over hoe het jongeren kan betrekken bij het werk van het waterschap. Daarnaast enthousiasmeren ze leeftijdsgenoten door het geven van lessen op scholen en met behulp van sociale media.

Nationaal jeugdwaterschap

Naast hun rol bij waterschap Hollandse Delta vertegenwoordigen Gijs en Oumaya het waterschap in het Nationaal Jeugdbestuur. Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij het waterbeheer in Nederland. Dat doen zij onder andere door bestuurders te adviseren over hoe ze het waterschap aantrekkelijk kunnen maken voor jongeren.