Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Huis-aan-huis-bladen

Het waterschap publiceert een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 81 - 90 van 768

Collegebesluiten 21 augustus 2018

gepubliceerd op: 23-08-2018

 | 

Nieuws

Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta (WSHD). D&H zijn belast met de dagelijkse aangelegenheden van het waterschap, de voorbereiding van alles wat aan de Verenigde Vergadering (VV) ter...

Bezoek de waterschappen tijdens de wereldhavendagen!

gepubliceerd op: 22-08-2018

 | 

Nieuws

Droge voeten en schoon water; samen met jou! De waterschappen werken dagelijks hard aan het waterbeheer. We regelen de waterstand van singels en sloten, we beschermen tegen wateroverlast door het beheren van dijken, we zuiveren afvalwater uit riolen en...

Liveblog: droogte 2018

gepubliceerd op: 21-08-2018

 | 

Nieuws

De problemen rond de droogte zijn grotendeels voorbij. Daarom zijn wij afgeschaald naar normale bedrijfsvoering. Dit live-blog wordt niet meer geactualiseerd.

Unieke droogte-inspectie waterschap succesvol afgerond

gepubliceerd op: 21-08-2018

 | 

Nieuws

De langdurige droogte heeft op een aantal plekken in de regio van waterschap Hollandse Delta gezorgd voor een kritische conditie van de dijkbegroeiing. De situatie is niet urgent of problematisch, maar wordt goed in de gaten gehouden.

Laatste deel Duivenwaardsedijk Nieuwe-Tonge in onderhoud

gepubliceerd op: 17-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 20 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2018 gaat de Duivenwaardsedijk vanaf de kruising met de Sint Pietersweg tot en met de kruising met de Wellestrijpsedijk in Nieuwe-Tonge in onderhoud. De werkzaamheden starten maandag 20 augustus...

Hollandse Delta voert droogte-inspectie uit

gepubliceerd op: 16-08-2018

 | 

Nieuws

In verband met de droogte inspecteert waterschap Hollandse Delta deze week de primaire dijken in het beheergebied. Dit zijn geen veendijken die gevoelig zijn voor droogte maar, de grasbekleding op de keringen is dat wel.

Hevige buien kunnen waterkwaliteit verslechteren

gepubliceerd op: 10-08-2018

 | 

Nieuws

Botulisme niet zomaar weg

gepubliceerd op: 09-08-2018

 | 

Nieuws

Ondanks veranderende weersomstandigheden zal botulisme ook in de komende weken kunnen voorkomen. Er is te weinig water in ons watersysteem om te kunnen doorspoelen: de enige maatregel die helpt tegen botulisme. Daarom, veiligheid voorop.

Regen is druppel opgloeiende plaat

gepubliceerd op: 09-08-2018

 | 

Nieuws

De regen van deze week is slechts een druppel op de gloeiende plaat. De effecten van de droogte blijven in heel Nederland toenemen. Naar schatting zijn er 2 tot 3 normale, regenachtige maanden nodig om het watertekort weg te werken.

Fietspad tijdelijk dicht wegens reparatie

gepubliceerd op: 08-08-2018

 | 

Nieuws

Het fietspad tussen strand Noord en de Kwade Hoek op de Kop van Goeree is donderdag 9 en vrijdag 10 augustus afgesloten. Hollandse Delta repareert dan het wegdek.