Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogteĀ van het waterschapsnieuws via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Huis-aan-huis-bladen

Daarnaast publiceert het waterschap een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 1 - 10 van 685

Laatste deel Duivenwaardsedijk Nieuwe-Tonge in onderhoud

gepubliceerd op: 17-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 20 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2018 gaat de Duivenwaardsedijk vanaf de kruising met de Sint Pietersweg tot en met de kruising met de Wellestrijpsedijk in Nieuwe-Tonge in onderhoud. De werkzaamheden starten maandag 20 augustus...

Liveblog: droogte 2018

gepubliceerd op: 16-08-2018

 | 

Nieuws

Het is al langere tijd uitzonderlijk droog en ook de komende tijd zal het nog droog blijven. Volg deze liveblog om updates te lezen rondom de droogte in het beheergebied van het waterschap.

Hollandse Delta voert droogte-inspectie uit

gepubliceerd op: 16-08-2018

 | 

Nieuws

In verband met de droogte inspecteert waterschap Hollandse Delta deze week de primaire dijken in het beheergebied. Dit zijn geen veendijken die gevoelig zijn voor droogte maar, de grasbekleding op de keringen is dat wel.

Hevige buien kunnen waterkwaliteit verslechteren

gepubliceerd op: 10-08-2018

 | 

Nieuws

Botulisme niet zomaar weg

gepubliceerd op: 09-08-2018

 | 

Nieuws

Ondanks veranderende weersomstandigheden zal botulisme ook in de komende weken kunnen voorkomen. Er is te weinig water in ons watersysteem om te kunnen doorspoelen: de enige maatregel die helpt tegen botulisme. Daarom, veiligheid voorop.

Regen is druppel opgloeiende plaat

gepubliceerd op: 09-08-2018

 | 

Nieuws

De regen van deze week is slechts een druppel op de gloeiende plaat. De effecten van de droogte blijven in heel Nederland toenemen. Naar schatting zijn er 2 tot 3 normale, regenachtige maanden nodig om het watertekort weg te werken.

Fietspad tijdelijk dicht wegens reparatie

gepubliceerd op: 08-08-2018

 | 

Nieuws

Het fietspad tussen strand Noord en de Kwade Hoek op de Kop van Goeree is donderdag 9 en vrijdag 10 augustus afgesloten. Hollandse Delta repareert dan het wegdek.

Watergang schoongemaakt voor voldoende water

gepubliceerd op: 03-08-2018

 | 

Nieuws

Vanwege de aanhoudende droogte worden er door Hollandse Delta steeds meer maatregelen genomen om ons gebied van voldoende zoetwater te voorzien.

Vervangen inlaat Fortlaan Numansdorp

gepubliceerd op: 03-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 20 augustus 2018 starten wij met de werkzaamheden aan de Fortlaan tussen de huisnummers 1 en 3.

Hollandse Delta zet extra pompen in vanwege droogte

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

Vanwege de aanhoudende droogte worden er door Hollandse Delta steeds meer maatregelen genomen om ons gebied van voldoende zoetwater te voorzien. Zo hebben wij in ons gebied een aantal extra mobiele pompen ingezet.