Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het waterschapsnieuws via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Huis-aan-huis-bladen

Daarnaast publiceert het waterschap een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 1 - 10 van 652

De Blauwe Verbinding is klaar!

gepubliceerd op: 21-06-2018

 | 

Nieuws

Tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht ligt een bijzondere waterverbinding ‘De Blauwe Verbinding’. De feestelijke oplevering is op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.

Nieuwe duikers in Zuidland en Oudenhoorn

gepubliceerd op: 20-06-2018

 | 

Nieuws

Op Voorne-Putten vervangt het waterschap op drie plekken duikers. Dat zijn ondergrondse buizen die twee sloten met elkaar verbinden. Het gaat om twee duikers aan het Trambaanpad in Zuidland/Oudenhoorn en één aan de Kerkweg in Zuidland.

Onderhoud Duivenwaardsedijk en Verbindingsdijk in Nieuwe-Tonge

gepubliceerd op: 19-06-2018

 | 

Nieuws

Van maandag 25 juni tot en met vrijdag 20 juli 2018 voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan de Duivenwaardsedijk en Verbindingsdijk in Nieuwe-Tonge.

Hoekseweg Strijen wordt duurzaam veilig

gepubliceerd op: 15-06-2018

 | 

Nieuws

De Hoekseweg in Strijen wordt in juli duurzaam veilig heringericht. De maximumsnelheid gaat er van 80 naar 60 kilometer per uur. Het gedeelte tussen de Keizersdijk en Trambaan wordt smaller en de buitenste veertig centimeter wordt ribbelasfalt, behalve...

Fietsbruggen aan de Toldijk in onderhoud

gepubliceerd op: 15-06-2018

 | 

Nieuws

Maandag 18 juni start GKB in opdracht van waterschap Hollandse Delta aan het onderhoud van het wegdek van twee fietsbruggen langs de Toldijk tussen Heenvliet en Geervliet.

Tijdelijke peilverlaging in haven Goedereede

gepubliceerd op: 11-06-2018

 | 

Nieuws

In verband met een inspectie van de beschoeiing bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Goedereede wordt het peil in de haven vannacht met circa 80 cm verlaagd. De verwachting is dat woensdag alles weer op normaal peil is.

Bloemrijke toekomst voor dijken Hollandse Delta

gepubliceerd op: 08-06-2018

 | 

Nieuws

De Buitendijk in Strijensas is één grote bloemenzee. Dat komt door het speciale bloemen- en kruidenmengsel dat het waterschap hier heeft ingezaaid. Ook op een deel van de Gorsdijk in ’s-Gravendeel is het speciale mengsel te zien. Vandaag ontving Hollandse...

Vergadering algemeen bestuur in juni 2018

gepubliceerd op: 05-06-2018

 | 

Nieuws

In juni vergadert het algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) van waterschap Hollandse Delta onder andere over de Kadernota 2019. Hierin worden de kaders en het beleid voor de komende jaren vastgelegd. Ook de peilbesluiten Groot Voorne West op Voorne-Putten...

Besluiten Verenigde Vergadering (VV) 31 mei 2018

gepubliceerd op: 04-06-2018

 | 

Nieuws

De vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta vond plaats op het kantoor aan de Handelsweg 100 in Ridderkerk. In de vergadering zijn de volgende besluiten genomen:

Extra geld overheid nodig voor snellere aanpak wateroverlast

gepubliceerd op: 04-06-2018

 | 

Nieuws

Gemeenten, provincies en waterschappen doen een dringend beroep op het kabinet om sneller maatregelen tegen overlast door hoosbuien mogelijk te maken. Ook waterschap Hollandse Delta. Hiermee willen wij voorkomen dat burgers en bedrijven last krijgen van...