Een goede waterkwaliteit is belangrijk, maar hoe meet je die kwaliteit? Leerlingen van basisschool Instituut Mr. Schats Zuid in Rotterdam-Feijenoord hebben in een buitenles alles daarover geleerd. Ze hebben de pH gemeten en de biodiversiteit onderzocht. Lees in het artikel van de Kinderkrant Jong 010 welke waterdiertjes ze hebben gevonden en wat dat zegt over de kwaliteit van een sloot. 

Waterschap Hollandse Delta zorgt ervoor dat het water schoon is op de zuid-hollandse eilanden. In een sloot met goede waterkwaliteit leven veel verschillende waterplanten en waterdieren. Leerlingen van basisschool Instituut Mr. Schats Zuid onderzochten samen met Rob van Stichting Milieu Dichterbij de waterkwaliteit van de sloot achter hun school. 

De kwaliteit van een sloot onderzoeken 

De leerlingen bekijken de waterdiertjes

Jong010

Jong010 is dé lokale kinderkrant in Rotterdam die 10 keer per jaar verschijnt. De oplage is ongeveer 38.000 net zoveel als er kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn die in Gemeente Rotterdam wonen en/of naar school gaan.

Waterschap Hollandse Delta doet hier samen met gemeente Rotterdam en Rotterdams Weerwoord(externe link) aan mee. 

Handige links

Wil je meer weten wat het waterschap doet? We hebben allerlei filmpjes, spelletjes en websites voor je verzameld. Ontdek ze hieronder:

De volledige kinderkrant lezen?

De volledige kinderkrant lezen?

Bekijk de kinderkrant van mei  

De kaart met daarop verschillende waterdiertjes