Dijken beschermen Nederland tegen overstromingen. Dat wist je waarschijnlijk wel. Maar weet je ook waar die dijken liggen? Heb je er wel eens een gezien? De kans is groot dat je er overheen gelopen hebt of langsgefietst bent zonder dat je het doorhad.
 

Sommige dijken lijken namelijk onzichtbaar, omdat ze zo goed passen in de omgeving. Gelukkig weet dijkexpert Marco Boer precies waar ze liggen en heeft hij met enkele kinderen een kijkje genomen bij een onzichtbare dijk op de Doklaan. 

In de kinderkrant van maart lees je wat hij hier over heeft verteld: 

Lees het artikel

Foto: Arjen Jan Stada

Handige links

Wil je meer weten over de dijken in ons gebied? We hebben allerlei filmpjes, spelletjes en websites voor je verzameld. Ontdek ze hieronder:

  • Op de website van Droppie Water vind je allerlei leuke spelletjes en weetjes over dijken? Naar de website. En kijk bij 'Veilig water'

Voor volwassenen:

  • Waterschap Hollandse Delta heeft enkele lesbrieven ontwikkeld. En gaat over dijken. Op onze website vind je de opdrachten voor leerlingen en de handleiding voor leerkrachten.
  • De website Droppie Water heeft ook lesmateriaal beschikbaar. Lesmateriaal voor groep 5/6 en groep 7/8. Kijk bij thema 'Veilig water' voor informatie over dijken.
  • Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) heeft in maart 2021 een boek uitgebracht: 'Dijken voor beginners'. De uitgave is gratis te downloaden en is bedoeld om inwoners meer inzicht te geven in de complexiteit van een dijkversterking en de rol die ze daarbij zelf kunnen vervullen.

De volledige kinderkrant lezen?

Bekijk de kinderkrant van maart