De leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Nieuwe Haven op het Noordereiland kregen een gastles over hoogwater. Bij extreem hoog water kan het water van de Nieuwe Maas daar wel eens tot over de kade komen. Vera en Rosa (Gemeente Rotterdam) vertelden de kinderen dat waterschappen en de gemeente het Noordereiland beschermen tegen overstromingen. 

‘Het klimaat verandert. Het regent vaker en harder. Daardoor komt er meer water in de Nieuwe Maas’, vertelt Rosa. Vera: ‘Storm op zee zorgt voor hoge golven. Het water kan hier over de kade stromen als het water in de Nieuwe Maas hoog staat en het heeft gestormd op zee.'
De kinderen krijgen uitleg hoe er voor wordt gezorgd dat het Noordereiland nooit volloopt met water. 

Hoogwater op het Noordereiland 

Vier kinderen van basisschool De Nieuwe Haven poseren op het Noordereiland voor de Erasmusbrug

Jong010

Jong010 is dé lokale kinderkrant in Rotterdam die 10 keer per jaar verschijnt. De oplage is ongeveer 38.000 net zoveel als er kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn die in Gemeente Rotterdam wonen en/of naar school gaan.

Waterschap Hollandse Delta doet hier in 2023 weer aan mee samen met gemeente Rotterdam en Rotterdams Weerwoord(externe link).

Handige links

Wil je meer weten wat het waterschap doet? We hebben allerlei filmpjes, spelletjes en websites voor je verzameld. Ontdek ze hieronder:

De volledige kinderkrant lezen?

De volledige kinderkrant lezen?

Bekijk de kinderkrant van februari

Vier kinderen van basisschool De Nieuwe Haven voor de woning met het trapje van Gelo op het Noordereiland