In Rotterdam in de Immanuel Kantstraat vervangen we vanaf augustus de persleiding van gemaal ‘Spinozaweg’. Gemeente Rotterdam vervangt tegelijkertijd het riool in deze buurt. Hierdoor hoeft de straat maar 1 keer open en duurt het overlast minder lang. Op dinsdag 3 maart kunt u vragen stellen aan het waterschap of de gemeente.

Inloopavond

Op dinsdagavond 3 maart leggen we aan u uit wat het waterschap en de gemeente gaan doen. Om 19.00 uur start de presentatie in De Oranjehof (Immanuel Kantstraat 2). Na de presentatie kunt u vragen stellen. Meer informatie over de inloopavond.

Gemaal Spinozaweg

Een gemaal pompt onder andere teveel water weg bij een regenbui. Een persleiding is een buis waardoor het gemaal water afvoert.

Gemaal ‘Spinozaweg’ pompt teveel water weg in de ‘Molierebuurt’. Het gemaal heeft buizen liggen door de straten Bierens de Haanweg, de Schoppenhauerstraat en de Immanuel Kantstraat. De buizen komen uit in de sloot bij de Smeetlandsedijk.

Voorbereiden op hevigere regenbuien

In de toekomst verwachten deskundigen hevigere regenbuien en meer wateroverlast. Gemaal Spinozaweg moet dan in korte tijd meer water kunnen wegpompen. De persleiding in de Immanuel Kantstraat is daarvoor te smal. Door de persleiding te vervangen, is het gemaal en de Molierebuurt weer klaar voor de toekomst.