Afgelopen zaterdag trok een kort, maar hevige noodweer over onze regio. De onweersbui ging gepaard met harde windstoten en hagelstenen. De bomen aan de Zuiderlandsezeedijk bij Oude-Tonge zijn het hardst getroffen door de wind en door de bliksem. Het waterschap heeft daarom de Zuiderlandsezeedijk tot en met volgende week afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via borden.  

Oude-Tonge 

Geknakte boom

In totaal zijn er ongeveer 80 bomen langs de Zuiderzeelandsedijk beschadigd. Veel takken zijn afgebroken en liggen op de weg of in de akkers. Hollandse Delta is bezig met het opruimen van de ravage en maakt de verdere balans op.

“Er zijn ook loshangende takken die een gevaar voor het verkeer vormen,” zegt een medewerker van het waterschap. Een aantal bomen is ook getroffen door de bliksem en vervolgens in de lengte gescheurd. “We doen ons best om zo veel mogelijk bomen te behouden.”

Stad aan 't Haringvliet 

Ook aan de Buitendijk en Tilsedijk in Stad aan ’t Haringvliet heeft de storm flink huis gehouden. Daar zijn veel takken terechtgekomen in landbouwgewassen. Zo vlak voor de oogst moeten deze snel worden verwijderd. Het verkeer op deze dijken ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

In de overige regio's van Hollandse Delta valt de schade mee.