Gisteren ontvingen we opnieuw meldingen van dode karpers in de Torensteepolder. Deze polder ligt ten oosten van Numansdorp in de Hoeksche Waard.

Eind vorige week kregen we ook al meldingen, maar omdat we in het weekend en het begin van de week geen meldingen hebben ontvangen, leek het opgelost.

Beide keren hebben we ter plaatse het water gecontroleerd op zuurstof, zuurgraad, doorzicht en stank.Dit was en is allemaal in orde. We hebben geconstateerd dat er alleen dode karpers waren. Geen andere dode vogels of vissen. De dode karpers zijn geïnspecteerd en er waren geen zichtbare kenmerken van bekende ziektes. Daarom hebben we geconcludeerd dat het waarschijnlijk een virus betreft die alleen karpers treft.

Het is onduidelijk welk virus het is en wat de oorzaak is. Daarom blijven we monitoren. Ook verversen we de sloten sinds vorige week extra met vers zoet water. Dat blijven we voorlopig doen.

Mocht u dode vissen zien, meldt u dat dan s.v.p. bij het waterschapsloket tel. 0900-2005005 (24/7 bereikbaar) of per e-mail 2005005@wshd.nl.