Kunst- en historische collectie

Waterschap Hollandse Delta bezit een rijke en gevarieerde verzameling kunst- en cultuurhistorische voorwerpen, van specifiek waterschapsgerelateerde voorwerpen als historische glazen, stembussen, landmeetinstrumenten, peilstokken en seintoestellen tot kunstvoorwerpen en meubilair.
Door de eeuwen heen heeft Hollandse Delta een mooie historische glascollectie opgebouwd. Dit glas, ontworpen door Siem van der Marel, is de laatste aanwinst. Dijkgraaf Jan Geluk voegde het toe aan de collectie ter gelegenheid van de opening van het waterschapshuis in Ridderkerk.
Voorzitterhamer

Een groot deel van deze collectie is (op aanvraag) publiek toegankelijk in het kantoor in Ridderkerk en verschillende streekmusea.

Hollandse Delta heeft van de gehele collectie een website gemaakt. Deze website omvat álle objecten uit de verzameling. U vindt op deze website foto’s en informatie zoals de titel, het jaar van vervaardiging, het materiaal, de afmetingen en een beschrijving.
Het is op verschillende manieren mogelijk om de objecten te bekijken: u kunt vrij bladeren door de collectie, gerichter zoeken op rubriek (het soort object), op herkomst of op trefwoord met zelf te kiezen zoektermen.
Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met het waterschapsloket: 0900 - 2005 005.