Eerste verkenning van ambities

Het klimaat verandert sneller en heviger dan ooit tevoren. De extreme droogte van deze zomer is daar een voorbeeld van. Waterschap Hollandse Delta (WSHD) werkte hard om hierbij overal voor voldoende water te zorgen. Wij stellen ook andere gevolgen vast zoals stijging van de zeespiegel en heftigere regenbuien. Daar moeten wij als waterschap onze kerntaken op aanpassen. De aanpak legden wij vast in 7 ambities.

Ambitiedocument Visie op de toekomst

Onderwater planten en bloem

Het ambitiedocument ‘Visie op de toekomst’ is een eerste verkenning waarin wij de uitdagingen die ons deze eeuw te wachten staan in kaart hebben gebracht. Daarnaast leest u hierin HOE we deze het hoofd willen bieden.

We horen graag wat u van onze plannen vindt. Stuur een e-mail naar ambitie@wshd.nl met als onderwerp ambitie-document.

Korte film over toekomstvisie en ambities

Het waterschapshuis

Bekijk hier een korte film over de toekomstvisie en ambities van waterschap Hollandse Delta. In dit filmpje lichten onze medewerkers de toekomstplannen toe.

Bekijk de korte film over onze 7 ambities

Grote opkomst stakeholdersavond

Deelnemers aan stakeholdersavond

Op donderdag 25 oktober vond de zogenoemde ‘stakeholdersavond’ plaats. Genodigden ontvingen een persoonlijke uitnodiging van de dijkgraaf, heemraden of VV-leden. Aanwezigen konden direct hun mening geven over de ambities van waterschap Hollandse Delta (WSHD): energie, duurzaam, circulair, klimaat en omgeving. Ook uw mening als inwoner, ondernemer of belanghebbende vinden wij erg belangrijk. Heeft u een aanvulling of opmerking? Stuur dan een e-mail naar ambitie@wshd.nl of bel met Petra Gerritsen, tel. 088-974 35 65.

Geslaagde werksessie op 29 oktober

Werksessie over ambities 20181029

Maandagmiddag 29 oktober was er een werksessie met bedrijven, organisaties en andere overheden ook over onze ambities. Ruim 70 vakinhoudelijke collega’s van diverse bedrijven, organisaties en overheden gingen met elkaar in gesprek.